Yüksek enflasyon sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla indirime giden, ancak yeterli indirimin olmadığı Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) Genel Müdürü Hüseyin Aydın, enflasyon ve gıda ürünlerindeki pahalılığa yönelik açıklamalarda bulundu. 

Enflasyonla mücadelede herkesin ortak hareket etmesi gerektiğini kaydeden Aydın, Türkiye'nin enflasyonla kalkınmayı da gördüğünü savundu. Aydın, marketlerdeki enflasyon ve indirim haberleriyle artan talebe yönelik “Kişisel görüşüm, Türk halkının evinde en az 2 yıllık şeker ve yağ var” yorumunda bulundu.

Malı bittiği halde talep etmeyen market, malı olup da göndermeyen depocu da olduğuna değinen Aydın, yaşadıkları aksaklıkların sorumlusunu da marketler ve depocular olarak gösterdi. Aydın, "Çok aksaklık yaşadık. Depo olmadan bu işin olmadığını gördük. Ben de depoda varken markette olmadığını gördüm ama bu durumu hızlıca toparlıyoruz” dedi.

"BÜTÜN ÜRÜNLERDE İNDİRİM YAPACAĞIZ GİBİ BİR ALGI OLUŞTU"

Aydın, "Şeker, yağ gibi bazı ürünleri kamu Tarım Kredi üzerinden pazarlıyor ancak diğer firmalara da veriyor. Kalite farkı olan ürünlerde, fiyatlar mukayese ediliyor. Eşit koşullarda eleştirilmesi gerekiyor. Et ve Süt Kurumu bize, cari piyasa fiyatlarının altında et vereceğini söyledi. Yüzde 35 ucuza satıyoruz. Ürünün sahibi Et ve Süt Kurumu, sadece 234 noktamıza veriyor. Sanki marketin tüm ürünlerinde bu indirim yapılacak gibi algıya dönüştü. Rakipler düşmanlarımız değil, onlardan çok şey öğreniyoruz. Nihai anlamda mal tedariki yaptığımız firmalara da pazarda olmamız olumlu yansıyor. Yapabildiğimiz kadar daha ekonomik kalmak için gayret göstereceğiz” şeklinde konuştu.

TARIM KREDİ'DE BAKKAL PROJESİ

Aydın, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin bakkallarla yeni bir işbirliğine hazırlandığını da açıkladı. Tarım Kredi Market bünyesinde gerçekleşecek işbirliğiyle, küçük esnafa sermaye desteği sağlanması ve satış noktalarının arttırılması hedefleniyor. Tarım Kredi Holding çatısı altında yer alan şirketlerin de özellikle gübre, yem, yağ ve ilaç alanında yeni yatırımları hayata geçireceği belirtiliyor.

Tarım Kredi Kooperatif Market’te yıl sonu itibarıyla, kuruluş yıldönümüne atıfta bulunularak, bin 863 yeni satış noktası açmayı hedeflediklerini söyleyen Aydın, “Bu anlamda 'Bakkal Projesi'ni hayata geçireceğiz. İş ortakları bulacağız. Bir anlaşma yapacağız ve marketin ya da bakkalın belli bir bölümü bizim ürünlere tahsis edilecek, ürünlerin fiyatı market fiyatlarıyla aynı olacak. Böylece satış noktasını önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde 3 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece küçük esnafa da sermaye desteği sağlarken, ciromuzu da katlayacağız. Kasım itibarıyla ilk adımı Konya, Ankara ve Mersin’de atıyoruz” dedi.

Editör: Yadigar Hanım