Türkiye Nakliyeciler Derneği Başkanı Hakkı Başman, nakliye sektörü özelinde akaryakıt zamlarına vurgu yaptı. “Vergilerle birlikte koşullar daha da ağırlaşıyor. Çözüm için öncelikle ÖTV kaldırılmalı” dedi.

Akaryakıt zamları, nakliyeden kargo sektörüne kadar pek çok alanda hissediliyor. Cumhuriyet’e açıklamalarda bulunan uzmanlar ÖTV’nin kaldırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası Genel Başkanı Kenan Öztürk, “Bu zamlar emeğiyle geçinin, maaşlı çalışanların yaşamını zorlaştırıyor. Ayrıca nakliye sektöründeki esnafı da olumsuz etkiliyor. Küçük esnaftan büyük şirketlere varana dek herkes bu işi nasıl sürdürebileceğini düşünüyor. Bu zam herkesi mağdur etti. Bu durumun sürdürebilirliği yok. Bu zamlar daha büyük krizlere neden olabilir” dedi.

Türkiye Nakliyeciler Derneği Başkanı Hakkı Başman, “Akaryakıta gelen zam nakliye sektörüne olumsuz yansıyor. Akaryakıta gelen zamla birlikte her ürüne zam geliyor. Vergilerle birlikte koşullar daha da ağırlaşıyor. Çözüm için öncelikle ÖTV kaldırılmalı.”

Editör: Habererk Haber Merkezi