28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nden (YRP) Konya Milletvekili seçilen Ali Yüksel’in 3 eşinin olduğu ortaya çıktı. Kadın hakları savunucuları,  AKP'li eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da kayınpederi olan 3 eşli Yüksel’in Meclis’e girmesine tepki göstererek, TBMM’de bulunması suçtur” dedi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, 3 eşi bulunan Ali Yüksel'in Medeni Kanun’u ihlal etmiş bir kişi olarak TBMM'de  bulunmasının kadınlar adına bir ihlal olduğunu belirterek, “Bu şahıs değil 4, 34 tane de eş alabilir. Çünkü 2016 yılından beri Anayasanın ihlal ve iptal edilen bir maddesi var. ‘Resmi nikâh olmadan, dini nikâh kıyılmaz’ maddesi vardı ve bu kaldırıldı. Burada bir suçlu var ise Türkiye’nin Medeni Kanunu’na aykırı hareket eden parlamento. Bu şahısın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunması hatadır, kusurdur, suçtur ve kadınlar adına ihlaldir” dedi. 

"ENDİŞE VERİCİ"

Çok eşliliği savunan ve laikliğe aykırı düşünceleri olan kişilerin milletvekili olmasının endişe verici olduğunu vurgulayan İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Birsen Baş Topaloğlu da “İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede çıkıldı. Şu an 6284 sayılı yasanın kaldırılması konuşuluyor, nafakanın kaldırılması, çocuğun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi yıllardır gerçekleştirilmek istenen bir düşünce olarak bekliyor” diye  konuştu.

"TARİHİN EN KADIN DÜŞMANI MECLİSİ"

Kadın haklarını savunmasıyla tanınan Avukat Hülya Gülbahar da Yeniden Refah Partisi ve HÜDA PAR’ın Meclis’e girmesi ile TBMM'nin tarihin en kadın düşmanı Meclis haline dönüştüğünü belirterek, “Bugün zinanın suç haline getirilmesi, flörtün yasaklanması gibi vaatlere rastlıyoruz. Son 20 yıldır erkek çok eşliliği Türkiye’de meşru hale getirilmeye ve hukuk sistemi adım adım buna evrilmeye çalışılıyor. Erkek çok eşliliği meselesi çocuk istismarıyla da doğrudan ilişkili” ifadelerini kullandı. 

4. EŞE SICAK  BAKIYORMUŞ

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel’in yıllar önce 3 eşi olduğu ortaya çıktı. Yüksel, daha önce verdiği bir röportajda da 4’üncü eşe de sıcak baktığını söyledi.

Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’nda genel sekreterlik ve genel başkanlık görevlerinde bulunan Yüksel, 2009’da Devlet eski Bakanı AKP'li Faruk Çelik’in de danışmanlığını yaptı.

Ali Yüksel’in üçüncü eşi Dilber Yüksel'in bir kitap çalışması için verdiği röportajda, eşine 11 yaşındayken âşık olduğunu, eşinin 4. evliliğe de “hakkı” olduğunu  söylediği ortyaa çıktı.

Cumhuriyet

Editör: Yadigar Hanım