TEMİZ SİYASET PLATFORMU GENEL MERKEZİ

BASIN AÇIKLAMASI

Siyasi kamplaşmanın ve beraberinde getirdiği toplumsal kutuplaşmanın milli birlik ve bütünlüğümüze karşı tehdit oluşturduğunu öngörerek kurduğumuz  Temiz Siyaset Platformu; siyasi nezaket ve hoşgörünün Türkiye’de huzur, barış  ve  demokrasinin en temel dinamikleri olduğu inancıyla çalışmalarını sürdürmekte, çözüm önerilerini hiçbir maddi ve manevi beklenti içine girmeden ilgililerle paylaşmaktadır.

Temiz Siyaset Platformu; laik, demokratik ve üniter Türkiye Cumhuriyeti ve Anayasası’na bağlılıkta tereddütü olmayan, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü için büyük çaba sarf eden bir vatanseverler hareketidir. Toplumun her kesimini kucaklayan ve dinleyen, kimseyi ötekileştirmeyen, Türk Milletinin kardeşliğini ebedi kılmak arzusu ile varlığını sürdüren platformumuz geçmişte olduğu gibi önümüzdeki seçimlerde de herhangi bir siyasi partinin ya da adayın tarafı olmayacaktır.

Ülkemiz gerek çevresindeki savaş koşulları gerekse içinde baş gösteren sosyolojik ve ekonomik gerginliklerin bulunduğu bir dönemde mahalli idarelerinin yöneticilerini seçecek ve Türk milletine hizmet etmeleri için yetkilendirilecektir. Temiz Siyaset Platformu; 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek Mahalli İdareler Seçimleri’nde, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne, Cumhuriyetimizin yapı taşlarından olan laiklik ve demokrasiye zarar verecek,  halkı kin ve düşmanlığa sevk ederek vatan toprağına nifak tohumları ekecek her türlü siyasi oluşum ve adayın karşısında dimdik duracak, gerekli uyarıları yapacaktır.

Türkiye’ye yönelik karalama kampanyalarının had safhaya ulaştığı şu günlerde, siyasi partiler ve adaylarının 31 Mart’ta başarılı bir sınav vererek Türk demokrasisini bir adım daha ileriye taşıyacağına inanıyoruz. Önümüzdeki seçim ülkemize yönelik kara propaganda faaliyetleri yürüten odaklara verilecek büyük bir ders olma niteliği taşımakla birlikte milletimiz için de kardeşlik bağlarını güçlendirmesine olanak sağlayan önemli bir fırsat olacaktır.

Temiz Siyaset Platformu olarak bu demokrasi yarışına katılacak tüm siyasi parti ve adaylarına başarılar diliyor,  nezaket ve hoşgörünün hakim olduğu bir seçim gerçekleşmesi için yurt genelinde barışçıl bir siyaset üslubunun benimsenmesini zaruret olarak görüyoruz.

AKP MHP ve İYİ Parti işbirliği yaptı AKP MHP ve İYİ Parti işbirliği yaptı

Saygılarımızla.             

MEHMET BAYIR

TEMİZ SİYASET PLATFORMU GENEL BAŞKANI

Editör: Habererk Com