Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) geçtiğimiz pazar günü iki oturumda gerçekleştirilmiş, sınavın ardından sosyal medya kullanıcıları, öğrenciler ve sendikacılar soruların daha önce özel bir kurumun YouTube sayfasından paylaşıldığını, hatta WhatsApp gruplarından dağıtıldığını öne sürülmüştü.

Söz konusu iddialara yönelik hem yayınevi hem de ÖSYM açıklama yaparken; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da hamle geldi. 

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Saygıyla duyurulur'' ifadeleri kullanıldı.

''ASLA MÜSAADE ETMEYİZ''

Erdoğan ise konuya ilişkin sosyal medya hesabından “Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” açıklamasında bulundu.

''PROBLEMLİ DURUM VAR''

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, Adem Metan'a yaptığı açıklamada, “KPSS konusunda ilk izlenimlerde problemli durumun varlığını gördük. Kamuoyunu aydınlatmak için hızlıca soruşturmayı tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Ali Özyiğit