Şeriatçı terör örgütü olarak bilinen ve Yargıtay tarafından terör örgütü kabul edilen Hizbut Tahrir’in yayın organı Köklü Değişim, 25 Aralık’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 1 km mesafedeki Kocatepe Kültür Merkezi’nde, 8 Ocak’ta İstanbul Esenyurt Nene Hatun Kültür Merkezi’nde, 13 Ocak’ta Adana Yüreğir Nene Hatun Konağı’nda “Toplumsal çöküş, sorunlar ve çözüm” başlıklı ve “Tehlikenin farkında mısınız?” sloganıyla konferanslar düzenledi.

Cumhuriyet'in haberine göre, Ankara’daki konferansta laikliği hedef alan Köklü Değişim Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Uğurlu, “Değerlerinden, tarihinden, kültüründen kopuk bu nesli bize miras bırakan laik Cumhuriyetin ta kendisidir” dedi. 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nu hedef alan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar ise “İslam'ın kanunlarını yok sayıp, ellerinin tersiyle itip, batıya gidip batıdan medeni kanun getirenler ailemizin içerisine dinamit koydular” ifadelerini kullandı.

Parti temsilcileri de katıldı

İstanbul’da yapılan konferansta yazar Musa Bayoğlu, Kadınlara Yönelik Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Uluslararası Sözleşmesi (CEDAW) ile 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu hedef aldı.

İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu ise, Hilafet devletimiz varken toplumsal manada güvendeydik” dedi. İstanbul’daki konferansa İHH, Kızılay, Alimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema), Suffa Vakfı, Peygamber Sevdalıları Vakfı, Hamidiye Vakfı, Kalem-Der, Diyanet-Sen, HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi temsilcileri katıldı.

Hizbut Tahrir nedir?

Tüm Müslümanları birleştirerek şeriat kurallarıyla yönetilecek İslami hilafet devleti kurmayı amaçlayan uluslararası bir pan-İslamcıköktendinci siyasi örgüt.1953'te Filistinli İslam alimi Muhammed Takiyyuddin en Nebhani tarafından Kudüs'te kurulmuştur.

Hizb ut-Tahrir Anayasası İslam'dan dönenlerin ve İslam'ı eleştirenlerin öldürülmesi, İsrail'in yok edilmesi ve Hinduların Keşmir'den zorla çıkarılması çağrısında bulunur.Terör eylemlerinde bulunmak veya terör faaliyetlerine yardım etmekle suçlanan örgüt, Orta Doğu'nun çoğu ülkesinde yasaktır fakat Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya'da aktif olduğu gibi birkaç Batı Avrupa ülkesinde de aktiftir.Pek çok ülkede yasa dışı bir terör örgütü olduğu gerekçesiyle yasaklanmıştır.

Editör: Fatih Savuk