Türk siyasetinde uzun zamandır devam eden ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın reddettiği ‘Kürt sorunu’ bu kez de muhalefete karşı bir silah olarak kullanıldı.

AKP’li Galip Ensarioğlu, Erdoğan’ın tersine ‘Kürt sorununun’ mevcut olduğunu ve bunun CHP’nin suçu olduğunu iddia etti. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2021 yılındaki Grup Toplantısı’nda “Bizim Kürt meselesi gibi bir sorunumuz yok” demesine ve daha önce mitinginde ‘Al sana bir Kürt, al bir Kürt daha’ dediğine rağmen AKP’li Galip Ensarioğlu ‘Kürt sorunu’nu bahane ederek CHP’ye saldırdı.

MHP Mansur Yavaş'ı hedef aldı MHP Mansur Yavaş'ı hedef aldı

Barzani’ye yakın olduğu bilinen Rudaw’a konuşan Ensarioğlu, şöyle dedi: “Şu günlerde, Selahattin Demirtaş’ın mahkemedeki sözlerini takip ediyorum. Rotayı sol marjinal hatlardan tam 180 derece çevirip Kürtçü hatlara getirmiş. Geçen seçimlerde ‘seni başkan yaptırmayacağız’ diye başlayıp, ‘Kemal yürü’ diyen o değil miydi. CHP’ye şartsız koşulsuz destek sunup, parti içindeki o ittifak ortağı olan marjinal sol ile birlikte Kürdün oyunu Türk soluna hizmet etmek için kullanan kediler gibi davranmıyor… Çünkü halktan tepki aldılar, yüzde 2-3 oy kaybettiler. Şimdi görüyorlar ki marjinal solun meselesi ile Kürdün meselesi aynı değil, yolu da aynı değil. Şimdi rotayı değiştirmişler. Umarım kayıtsız şartsız Kürt düşmanlarına hizmet etmezler. Kendileri seçimlere katılsınlar. Bize en sert eleştiriyi yapsınlar ama kendileri katılsınlar. Bizim başka isteğimiz yok.”

CHP’Yİ ELEŞTİRDİ

Ensarioğlu, Erdoğan’ın önceki sözlerine karşın ‘Kürt sorunu’ terimini kullandı ve CHP’yi eleştirdi. Ensariroğlu, “CHP, Kürt sorununun kaynağıdır, yaratıcısıdır, nedenidir. Bu Kürt sorununa sebep olan bir partiye şartsız koşulsuz destek vereceksin, Kürde hizmet eden partiye düşmanlık yapacaksın. Ne oluyor sizin sorununuz nedir?” dedi.

ÖCALAN’I ÖVDÜ

Ensarioğlu, Gazete Duvar’dan Can Bursalı’ya verdiği röportajda, PKK lideri Abdullah Öcalan’ı da överek konuşmuştu. Ensarioğlu, “Süreci Kandil yönetimi ve Selahattin Demirtaş bitirdi. Bu fark Çözüm Süreci’nde çok açık bir şekilde görüldü. Öcalan daha samimiydi” demişti.

Kaynak: Haber merkezi