TBMM Dijital Mecralar Komisyonu TikTok Temsilcisini Komisyona Çağırdı. Meclis Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman TikTok başta olmak üzere sosyal medya platformları ve fenomenlere yönelik çok ciddi çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Yayman, “TikTok başta olmak üzere dijital mecralarda Türk toplumunun aile yapısını bozmaya yönelik, ahlakımıza, kültürümüze, çocuklarımıza ve kadınlarımıza yönelik hiçbir şekilde tasvip etmeyeceğimiz yayınları, görüntüleri kınıyoruz ve lanetliyoruz. Tüm milletimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. 7 Aralık tarihinde TikTok’un Türkiye ve Avrasya Tik temsilcisi Emir Gelen beyi davet ettik. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na gelecek ve bu konularla ilgili açıklama yapacak” dedi.

TikTok bir süredir müstehcen yayınlarla gündemde, Platform, son zamanlarda ‘farklı yöntemlerle’ para kazanmaya çalışanların ilgi odağı haline geldi.Para kazanmak için ahlaki değerleri hiçe sayıp müstehcen görüntülerle vücutlarını sergilemekten çekinmiyorlar.

Hüseyin Yayman "TikTok'a kınama, bant daraltma, reklam yasağı dahil çeşitli cezalar verilebilir. Komisyon olarak böyle bir yetkimiz yok ama teklif etme gücümüz var; bunları komisyonumuzda değerlendireceğiz" diye konuştu.

TikTok'ta canlı yağında göğüslerini açarak 100.000 TL para toplayan Laz Kızı  gündem olmuştu. “Laz Kızı” kullanıcı adıyla içerik paylaşan ve G.D. adıyla bilinen 35 yaşındaki bir kadın, gözaltına alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğrudan bu kullanıcı hakkında şikâyette bulundu. Kadının canlı yayın yapma şansının kısıtlanacağı belirtiliyor.

TikTok, kullanıcıların yayıncılara hediye göndererek içerik üreticilerine para kazandırdığı bir platform.Laz Kızı bu mekanizmayı kullanarak para toplamaya çalıştı.

Takipçilerine dekolte veren, eşi yanında olduğu halde vücudunu göstermeye çalışan kadının, iddialara göre yaklaşık 100 bin TL civarında para topladığı ifade edildi. Gözaltı sürecinde henüz bu iddialara dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıklamasına göre, söz konusu sosyal medya kullanıcısının paylaşımlarında çocukları olumsuz etkileyebilecek, kadınlara yönelik hakaret içeren, küçük düşürücü ve saygınlığı zedeleyici nitelikte görüntüler olduğu belirtiliyor. Bakanlık, içeriğin kaldırılması ve şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Kuma cinayeti sanığına beraat Kuma cinayeti sanığına beraat

Editör: Habererk Com