Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıcı etkiye neden olan 2 büyük depremin yaralarını sarmak için seferberlik başlattı. Toplumun bütün kesimleri yardımlar için kenetlenirken, 'Milli Yas' ilan edilen ülkede spor müsabakaları, tiyatro gösterileri, dizi ve sinema çekileri de iptal edildi. Oyuncular yardım kampanyaları ve arama kurtarma çalışmalarında görev alırken, televizyonlar da program ve dizilere ara verdi. Diyarbakır’da ise TRT Kurdî’nin dizi çekimlerine devam etmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

TRT Kurdî, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sürdürdüğü dizi çekimlerine devam ettti. TRT'nin 'Milli Yas'a rağmen çekimlerine devam etmesi tepki topladı. Dizi çekimlerine izin verenler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten vatandaşlar, “Şimdi dizi zamanı mı? Türkiye’de nerede dizi çekiliyor. Bizim acımız var. Can kaymızı 20 bini aştı. Yaralılarımız var. Bir bölge neredeyse haritadan silindi. Hal böyleyken, enkaz altında bu kadar insan varken şimdi dizi çekmenin zamanı mı?” şeklinde tepki gösterdi.

DEPREM DE DİYARBAKIR DA ETKİLENDİ

Diyarbakır da Kahramanmaraş merkezli depremde büyük zarar gördü. Diyarbakır’da da birçok bina tamamen yıkıldı. Yaralıları kurtarma çalışmaları Diyarbakır'da da devam ediyor.

Editör: Yadigar Hanım