Terör örgütü propagandası yapma iddiasıyla dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Kadıköy'deki evinde gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, bugün tutuklama talebiyle bugün sabah mahkemeye sevk edildi.

Gözaltına alındıktan sonra Ankara'ya götürülen Fincancı, emniyetteki ifadesinde, hakkındaki suçlamaları reddetti. Fincancı, bir akademisyen ve adli tıp uzmanı olarak gösterilen fotoğraflara yorum yaptığını savunarak ''TSK'yı suçlayan bir ifade kullanmadım. Örgütün propagandasını yapmadım'' dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6023 Sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu gerekçe göstererek, mahkemeden Fincancı'nın, TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevine son verilmesi ve yeni başkan seçilmesi yönünde karar alınmasını talep etti.

Şebnem Korur Fincancı'ya destek için adliye önünde toplanan Türk Tabipleri Birliği üyelerine polis müdahale etti. Gözaltına alınanlar olduğu bildirildi.

FİNCANCI NE DEMİŞTİ?

Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör operasyonlarında ''kimyasal silah kullandığını'' iddia etmişti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise TSK envanterinde kimyasal silah bulunmadığı açıklamıştı.

Son dakika haberi: TTB Başkanı Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı!  Şebnem Korur Fincancı kimdir ve ne dedi?

Editör: Yadigar Hanım