İlçe merkezindeki Milas Muharip Gaziler Derneği hizmet binası önünde gerçekleşen kahvaltıda, milletçe çok şey borçlu olduğumuz gazilerimizle kahvaltı etkinliğinde bir araya gelinirken, Dernek Başkanı Mehmet Sarban, tüm gaziler adına organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban; “Bu güzel etkinlikte bizleri bir araya getiren Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Gösterilen bu vefa duygusu, hepimizi gururlandırmıştır. Aramıza, Milas Garnizon Komutanı Albayımızın katılması bu etkinliği daha da anlamlı hale getirmiştir. Tüm gaziler ve şehit aileleri adına komutanımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Dernek Başkanı Sarban’ın ardından konuşan Milas Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Muammer Mersincik de şunları söyledi: “Öncelikle şu an aranızda olmaktan son derece mutluyum. Milletçe hepimizin borçlu olduğu böylesi müstesna bir toplulukla bir arada olmaktan sanırım daha büyük mutluluk, onur ve gurur olamaz.

Yarın sizler başta olmak üzere Büyük Türk Milleti için son derece anlamlı bir günü kutlayacağız. 19 Eylül Gaziler Günü’nüzü şimdiden kutluyorum. Aramızdan ayrılarak ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimize ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize de; sağlık, sıhhat dolu günler diliyorum.

Milletimiz için şehitlik ve gazilik mertebesi son derece önemli ve anlamlıdır. Bu günlerde manevi hassasiyetimiz bir kat daha artar. Bunun en güzel örneğini de işte bugün yaşıyoruz. Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği yöneticileri düzenledikleri bu etkinlikle ebediyete intikal etmiş gazilerimizi, şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anma fırsatı yaratırken, diğer yandan da yaşayan siz değerli büyüklerimizle bizi bir araya getirmişlerdir. Bu anlamda dernek yöneticilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenlenen etkinlikte son konuşmayı Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği Ege Bölge Sorumlusu Erhan Sayın yaptı. Sayın; “Derneğimizin genel başkanı Sayın Dr. Oya Canbazoğlu’nun sizlere selam ve sevgilerini getirdim. Kendisi de bugün aramızda olmayı çok arzu etti ancak başka programları nedeniyle aramızda bulunamıyor. Ancak ilk fırsatta buraya gelerek sizlerle bir araya gelme isteğini iletmemi istedi” diye sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

“Değerli gazilerimiz. Az önce komutanımızın da belirttiği gibi sizler, ülkemiz ve milletimiz için son derece önemlisiniz. Bugün bizler bu ülke sınırları içerisinde özgürce yaşıyorsak bunu sizlere borçluyuz. Minnet ve şükran duygularımızı ne yapsak sizlere ifade edemeyiz.

Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği olarak yola çıkış amacımız, sadece ülkemizde değil, dünyanın neresinde bir Türk varsa orada onunla birlikte olmaktır. Ülkümüz, Turan birliğidir. Bu derneğin amacı gençlerimize; birliği, dirliği güçlü kılınmış bir Türkiye bırakmaktır. Gelecek nesillere ülke sevdasını, millet sevgisini, bayrak sevgisini aşılamak, bu duygularla onları yetiştirmek ve ülkemize hizmet etmelerini sağlamaktır. Milletçe çok badireler atlattık. Her zorluğun üstesinden birlik ve beraberlikle geldik. İnşallah bundan sonra da başta ülkemiz olmak üzere dünyanın her yerindeki Türk kardeşlerimizi bir ve beraber olmalarına katkı sunacağız.

Yarın hep birlikte büyük bir coşku içerisinde kutlayacağımız 19 Eylül Gaziler Günü öncesinde bugün sizlerle bir arada olmak istedik. Davetimize katılmanız nedeniyle hepinize teşekkür ediyoruz. Ve bugünden 19 Eylül Gaziler Günü’nüzü kutluyoruz.”

Yapılan konuşmaların sonrasında Milas Muharip Gaziler Derneği Tarafından Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği Ege Bölge Sorumlusu Erhan Sayın, Milas İlçe Koordinatörü Mevlüt Korkmaz ve derneğin basın sorumlusu Adem Kankaynar’a birer teşekkür belgesi verilirken, Derneğin Ege Bölge Sorumlusu Erhan Sayın tarafından Milas muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban’a, üzerinde Türk Bayrağı ve Atatürk resmi bulunan özel bir hediye verildi.

Editör: TE Bilişim