İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Londra’daki Heathrow Havaalanı’nda bulunan döviz kuru tabelasını paylaşarak, TL'deki değer kaybını gözler önüne  serdi.

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerden önce 20 TL'nin altında işlem gören dolar, 1 ayda 4 lira birden artarak 24 TL'ye dayandı. Euro 25  TL'yi aşarken, sterlin ise 30 TL sınırında.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Heathrow Havaalanı’nda bulunan döviz kuru tabelasını sosyal medya hesabından paylaşan Çömez, Türkiye ile aradaki makas farkına dikkat çekerek, 1 sterlin karşılığında 21 TL alınabildiğini, 39 TL karşılığında ise 1 sterlin alınabildiğini vurguladı. Çömez, Hazine ve Maliye Başkanı Mehmet Şimşek’e "Bu neden ola ki?" diyerek, aradaki yaklaşık iki katlık farkın neden kaynaklandığını sordu.

Çömez paylaşımında, “Londra Heathrow Havaalanı’nda, 1£ verip, 21 TL alıyorsunuz. Ancak, 39 TL verip, 1£ alabiliyorsunuz. Neredeyse 2 kat fark var. Başka hiç bir para biriminde böyle bir fark yok. Bu neden ola ki @memetsimsek” ifadelerine yer verdi.

Editör: Yadigar Hanım