Merhaba;

Saygı değer Habererk ailesi ve okurları, inandığım insanların yazdığı ve inandığım insanların okuduğu bu değerli ailede olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu günden itibaren bu köşede ülkemizin gözde sektörü Turizm ile ilgili yazılar, yorumlar, bilgiler paylaşmaya çalışacağım. İlginize şimdiden çok teşekkür ederim.

Değerli turizm dostları, yıllardır turizmimiz ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlarken insanlarımıza da iş hayatından yaşam stresinden uzakta tercihe göre güzellikler dinlenme ve de eğlenme fırsatı sunmakta.

Ancak hep görüyorsunuz ülkemizde olumsuz ne yaşansa turizm etkileniyor. Buna rağmen en son turizmci hatırlanıyor. Ülkemizin ve dünyanın yaşadığı pandemi gerçeği yüzünde bu sezon turizm yok desek yeridir.

Daha öncede söyledik, Avrupa ve Rusya kapılarını bize açmazsa ülkemizde turizm olmaz. Olmuyor da.

Fakat bu sıkıntılar turizmciyi evinde oturan mücadele etmeyen pes etmiş bir sektör haline getirmemelidir. İç pazarı hareketlendirmek alternatif pazarlar bulmak olması gereken çalışmalardır. Bunun için iç pazarda özellikle fiyatlara dikkat etmek sıkıntıların bedelini iç pazar müşterisine ödetmemek lazım.

Unutmayalım ki ülkemiz insanı da aylardır ekonomik sıkıntıda ve işsiz kalan sayısı çok fazla. Bunu söylerken bazı popüler mekânlarda ortaya çıkan çok abartılı hesaplar sizi yanıltmasın bunlar denizde damladır. Benim uyarım genelde olabilecek yanlış uygulamalaradır.

Ben Bodrumda yaşayan bodrumlu bir turizmciyim. Bodrumda turizm çalışanları yöneticileri ve de işletmecileri büyük gayretle tesislerini hijyenik güvenli ortamlar yaratarak hazır hale getirdiler. Diğer tatil beldelerinin de bundan farklı olmadığını biliyorum. Özellikle iç pazar misafirlerimizin bu hassasiyetimizi dikkate alarak güvenle tatile gelmesini öneriyorum. Bu aynı zamanda turizmimizi yaşatacak ve de ülke turizminin inşallah daha sağlıklı 2021 sezonuna az hasarla ulaşmasını sağlayacaktır. Avrupa’nın tutumunu takip ediyorsunuz maalesef önce kendilerini düşünüyorlar.Bizimde kendi turizmimizi düşünmemiz gerekir.

Tabi bu sahiplenmeyi sadece iç pazar müşterisinden değil özellikle yerel yönetimler ve tanıtım vakıflarından da bekliyoruz. Tanıtım vakıfları ülkemizin güvenirliliğini her türlü hijyenik önlemlerin alındığını anlatabilmeli. Yerel yönetimler ise maalesef içler acısı hala inşaat yasağı uygulanmıyor hala birçok yerde belediye çalışmaları sürüyor. Devletin yaptığı pansumanla ve bu sıkıntılarla turizmi yaşatmak mümkün değil.

Yinede biz turizmciler mücadele edeceğiz ve iç pazar misafirlerimizi güvenle ağırlamak için bekleyeceğiz.

Ülkemizin ekonomisi için milyonlarca çalışanlar için ve de turizmin güzelliklerini kaybetmemek için

Turizmi yaşatmalıyız.