Türk Dünyası Kültür Başkentleri yerel yöneticileri ilk çalışma toplantısını Arkadağ'da yaptı. Toplantıda, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a, Türk dünyasına yaptığı hizmetleri nedeniyle "TÜRKSOY" nişanı takdim edildi.

TÜRKSOY Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen toplantı, “21. Asrın Şehri” unvanına layık görülen ve geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Arkadağ şehrinde gerçekleştirildi. Türkmenistan Kültür Bakanlığının ev sahipliğinde yapılan toplantıya TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev'in yanı sıra birlikte Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’dan vali ve belediye başkanı düzeyinde temsilciler katıldı.

Toplantıda konuşan TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, amaçlarının Türk Dünyası Kültür Başkentleri Birliğini kururak, çalışmalara da en yakın sürede başlamak olduğunu söyledi,

21. Asrın Türklerin asrı olacağını vurgulayan Raev, Türk halklarının paylaştığı kültürel değerleri ortaya çıkararak, bu değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Bu çalışmaları destekledikleri ve Türk dünyasına yönelik hizmetleri için Türkmenistan halkının Milli Lideri ve Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı'nın en yüksek ödülü olan "TÜRKSOY" nişanının takdim edildiğini bildirdi.

Toplantıda önceki yıllarda kültür başkenti olan Eskişehir, Merv, Türkistan, Kastamonu, Oş, Hiva, Bursa şehirleri ile 2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti Şuşa ve 2024 Türk Dünyası Kültür Başkenti Anev kentlerinin temsilcileri de hazır bulundu.

Editör: Yadigar Hanım