Azerbaycanlı 200'e yakın STK temsilcisi ve blog yazarı, ‘Türk Dünyasının Kültür Başkenti’ Şuşa’ya ziyarette bulundu.

“ERMENİLERİN 30 YILDIR GERÇEKLEŞTİRDİĞİ VANDALİZMİ TANIMALARINA OLANAK SAĞLIYOR”

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İdaresinin STK bölümünün başkanı Vusal Guliyev kurtarılmış topraklara yapılan ziyaretlerin amacı hakkında bilgi verdi:

"Hem topraklarımızın işgali sırasında hem de 44 gün savaşları sırasında sivil toplum kuruluşlarının çok aktif oldular. Çeşitli uluslararası forumlardan ülkemizle ilgili gerçekleri dünya toplumuna aktarma, mültecilerimizin ve ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin haklarının korunması, yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve başka faaliyetlerde ciddi bir çaba sarf ettiler. Bugünkü Karabağ ziyaretleri, STK'ların sahadaki mevcut durumu ve Ermenilerin 30 yıldır gerçekleştirdiği vandalizmi, Azerbaycan halkının maddi ve manevi mirasını yağmalama ve yok etme politikasını tanımalarına olanak sağlıyor” dedi. 

300620221753162355826

HAYDARLI: ŞUŞA YENİDEN DİRİLTİLECEK VE DÜNYAYI KENDİSİNE HAYRAN BIRAKACAKTIR

Azerbaycanlı gazeteci, Azhaber Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Hacıbey Haydarlı Şuşa’nın Türk dünyası için önemi hakkında şunları söyledi:

“Şuşa Azerbaycan'ın kültür başkenti, Karabağ'ın sembol şehridir. Karabağ'ın incisi Şuşa, ülkemizin kadim tarihine ayna tutmaktadır. Bu şehir milli kültürümüzün merkezi, şiirimizin ve müziğimizin beşiğidir. Eminiz ki, Türk dünyasının kadim kültür beşiği Şuşa, yeniden diriltilecek ve dünyayı kendisine hayran bırakacaktır." dedi. 

Editör: Gökçe Sevim