Öztrak, Türkiye’nin son 42 yıllık Türkiye’nin Küresel Gelirden Aldığı Pay’a ilişkin tabloyu; “1980’den 2022’ye acıklı bir ‘az gittik, uz gittik, dere tepe düz gittik, bir arpa boyu yol gidemedik’ hikâyesi. 1980’de küresel gelirin binde 9’una sahiptik. 20 yıllık AK Parti hükümetlerinden sonra binde 8’ine. Çok büyük kaynaklar kullanıp, çok büyük fırsatları heba ettiler” notuyla paylaştı.

IMF'NİN HAZIRLADIĞI TABLOYU PAYLAŞTI

Öztrak, Türkiye ekonomisini dünyadaki sıralamasına ilişkin IMF’nin hazırladığı tabloyu da; “Türkiye 1990’da 19. sıradan dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasına girdi. 1999’da da G-20 ligine davet edildi. Ama Erdoğan artık giderken ekonomiyi 1990’ın bile gerisine götürdü. IMF’nin Ekim 2022 tahminlerine göre, Türkiye ilk 20’den düşme sınırına geldi” notuyla paylaştı.

faik öztrak

Öztrak’ın açıklamaları şöyle:

“Atadan, deden kalan mirası 63 milyar dolara satacaksın. İçerden dışardan 130 milyar dolar borç alacaksın. Milletten 2 trilyon 494 milyar dolar vergi toplayacaksın. Önceki hükümetlerin 79 yılda harcadığının 4 katını, 20 yılda harcayacaksın. Ve ülkeyi ilk 20’den düşme sınırına getireceksin.

Atalarımız ne güzel demiş: ‘Yarım doktor candan eder, Yarım hoca dinden eder.’ Erdoğan'da tüm ülkeye şunu gösterdi ki, Kibre düşmüş, ‘Yarım ekonomist’ de ülkeyi berbat eder.

Ama artık bu vasatlıktan kurtulmaya çok az kaldı. CHP, ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ ve ‘Yeşil dönüşümü” referans alan dört ayaklı stratejisiyle Türkiye’yi içine düşürüldüğü ‘hibrid demokrasi,’ ‘vasat teknoloji,’ ‘vasat gelir’ tuzaklarından çekip çıkaracak.

Türkiye yeniden yapılanan arz zincirlerini, küresel ekonomideki yeni fırsatları en iyi şekilde kullanarak, hak ettiği sıçramayı yapacak. Biz kazanacağız, Türkiye kazanacak. Biz kazanacağız, 85 milyon kazanacak. Katılın bize!”

Editör: Gökçe Sevim