Hollanda ekiplerinden Feyenoord'da top koşturan milli futbolcu Orkun Kökçü, Türk halkını duygulandıran bir davranışta bulundu.

Feyenoord, NEC ile oynanan Hollanda Kupası maçında rakibini penaltı atışları sonrası 5-3’lük skorla mağlup etti. Milli futbolcu Orkun Kökçü, maçı kazanmanın mutlululuğunu sahada Türk Bayrağı ile tur atarak gösterdi.

Hollanda medyasına açıklamalarda bulunan milli futbolcu Orkun Kökçü, Hollanda Kupası’na devam etmenin mutluluğunu yaşadığını ama diğer taraftan Türkiye’de meydana gelen deprem nedeniyle bir hayli üzüntülü olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın saygı duruşu ile başladığını söyleyen Kökçü, “O an ağlamamak için kendimi çok zor tuttum. Maç sonunda ise Türk Bayrağını omuzlarıma alarak statta tur atmamın tek nedeni Türkiye’de yaşanan deprem. Biz Türkler, birbirimize çok tutkunuz, birbirimize bağlıyız. Oradaki insanları tanımıyorum ama onlar benim için bir aile. Orada yaşananlar, sanki ağabeyim ve kız kardeşimin yaşadığı gibi bir şey. Türk Bayrağıyla burada vermek istediğim mesaj, hep birlikte el ele verelim ve oradaki acıların dinmesine yardımcı olalım. Bedenen oradan uzakta olsam bile ruhen ve kalben ülkemin yanında olduğumu göstermek istedim” diye konuştu.

HOLLANDA EKIPLERINDEN FEYENOORD’UN KAPTANLIGINI YAPAN MILLI FUTBOLCU ORKUN KOKCU, NEC ILE OYNANAN HOLLANDA KUPASI MACININ SONUNDA TURK BAYRAGIYLA STATTA TUR ATARAK, “UZAKTA OLSAM BILE RUHEN VE KALBEN ULKEMIN YANINDA OLDUGUMU GOSTERMEK ISTEDIM” DEDI.

DHA

Editör: Yadigar Hanım