AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis'den PKK'lı Osman Öcalan’ın nereye gömülmesi gerektiği hakkında hakkında açıklama yaptı.

Nergis, “Osman Öcalan Türkiye vatandaşı. Bence Türkiye’ye gömülmesinde bir sakınca yok” dedi.

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis E TV’de yayınlanan bir programda E TV Haber Müdürü Şeyda Aşatır’ın Osman Öcalan sorusuna şöyle cevap verdi:

“Bu konuyu devletin yetkili kurumları değerlendirir. Ben şu aşamada, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, öyle bir talebi var ise, gömülebilir, gömülmesinde bir sakınca görmüyorum”

NE OLMUŞTU?

Terör örgütü PKK ele başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, Irak'a bağlı Erbil kentinde tedavi gördüğü hastanede öldü.

25 gün önce korona virüse yakalanan terörist Osman Öcalan, bir süredir Erbil'de bulunan Nevroz Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi görüyordu. Osman Öcalan, Irak'ın kuzeyindeki Erbil'e bağlı Pirmam'da bulunan Abdulhadi Mezarlığı'nda gömüldü. Cenaze törenine Öcalan ailesi ve terör örgütü yandaşları katıldı.

SEÇİM DÖNEMİNDE TRT’YE RÖPORTAJ VERMİŞTİ!

Osman Öcalan’ın 23 Haziran 2019 seçimleri öncesinde devlet televizyonu TRT’nin Kürtçe kanalı TRT Kurdi’ye çıkarılması tepki çekmişti.

Editör: TE Bilişim