%51 in hedeflendiği Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken siyaset gündemimiz her gün farklı görüşme ve gelişmelere sahne oluyor.

Siyaset mühendisliği devreye giriyor, parti kurmayları farklı farklı senaryoları değerlendirerek izlenecek en doğru rotayı öngörmeye çalışıyor.  

Gelen kulis bilgilerine göre, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en fedakar partisi CHP, kabaca bir hesapla HAYIR bloğunun oylarını koruyup, AKP cenahından da oy alacak bir “Çatı Aday” üzerinde çalışıyor.

Hatırlarsanız “Ekmek için Ekmelettin” normal şartlar altında CHP’li seçmenlerin kabul edeceği, oy vereceği bir aday değildi. Buna rağmen “birlikten kuvvet doğar” mantığıyla hareket ederek şahsen inanmasalar da, fire vererek te olsa “Ekmek için Ekmelettin” e oy verdiler.

Kemal Kılıçdaroğlu yine, yeni, yeniden elini taşın altına sokarak, seçmenini “sol tandanslı” olmayan bir adayın etrafında “Parlamenter Sistemcileri” toplamak için uğraş veriyor.

Oysaki CHP “bu sefer” buram buram sosyal demokratlık kokan gerçek CHP li bir adayla yarışa girmeli,“Türk Solu” fire vermeden bu adayı desteklemelidir.

Çünkü her ne olursa olsun sol seçmen, sağ çatı adayına illaki takacak bir kulp bulur ve en azından sandığa gitmeyerek tercihini oy pusulasına yansıtmaz.

Bu sebeple “Türk Solu birinci turda adayı ve duruşuyla yarışın içinde olmalıdır.”

Böyle olmazsa, sağ çatı adayın, sağ seçmenden getireceği oyla, sol seçmenden kaçıracağı oy oranları birbirinden çıkarıldığında elde kayda değer bir şey kalmaz.

Buraya kadar olan satırları “Birinci Tur” u düşünerek ve de hedefleyerek yazdım.

Ez cümle ilk tura kendi inandığı adayla katılacak olan Türk Solu, ikinci tura kalamazsa, kalan“Parlamenter Sistemci” adaya, sağına soluna bakmadan ve tek fire de vermeden destek verecektir.

Bu da Parlamenter Sistem Cephesi'ni ikinci turda çok daha şanslı hale getirecektir.