Özellikle Afrika kıtasında ya da Asya kıtasında olduğunu bildiğimiz yılanlar artık Türkiye’de de oldukça fazla şehirde görülmeye başladı. Uzmanlar uyarıda bulundu; dikkatli olun ve sesleri duyar duymaz harekete geçin.

Türkiye genelinde yılan uyarısında bulunan o iller;

-Mersin

-Antalya

-Adana

-İstanbul

-Trabzon

-Yalova

-Bursa

-İzmir

Uzmanlar bu 8 il için uyarı geçti. Evlere kadar girmeye başladı yılanlar. Çatılara dahi çıkan yılanların “yere sürtünme ya da sürünme sesini duyarsanız hemen yetkililere haber verin” uyarısında bulunuldu. Yukarıda belirtilen şehirlerde, 3 evden 1’inde muhakkak yılan çıkıyor. bu şehirlerde kırsal alanlarda oturanlar daha çok dikkat etmeli.

Artan yılan vakaları geceleri uykusuz kalmanıza, korkulu rüyanıza neden olabilir. Ancak Yılan Avcıları, çatıdaki yılanların aynı zamanda kemirgen nüfusunu kontrol ettiğini ve bu açıdan olumlu bir etkisi olabileceğini ifade etmektedir. Hatta meraklılarına, kış aylarında çatıda evcil piton beslemelerini önermektedir. Fakat pek çokta olumsuz yönleri vardır. Yılanlar evin içine atık bırakır ve tavanda lekelere neden olabilir. Çatıda dolaşan yılan dişi ise üreme mevsiminde erkekleri de çatınıza çekebilir ve birden fazla yılanın çatınızda dolaşması sorununa yol açabilir.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı