Safiye Soyman'dan üzücü haber Safiye Soyman'dan üzücü haber

"Ünlülerin Yeni Yaşamları: Trans Birey Olarak Tanıdığımız İsimler"

Ahmet Melih Yılmaz: Çukur dizisinde canlandırdığı timsah Celil karakteriyle tanıdığımız oyuncu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada trans birey olduğunu duyurarak sürpriz bir açıklama yaptı. Şu sıralar takipçileriyle canlı yayınlar açarak sosyal medyayı aktif olarak kullanmaktadır.

Selin Ciğerci: Önceki adıyla Okan olan Ciğerci, babasının işlerinin yolunda gitmesiyle kendi hayatında değişiklikler yaparak cinsiyet değiştirmiştir. Sosyal medyada paylaştığı videolarla dikkat çeken Ciğerci, kendi markasını kurarak başarılı bir iş kadını olmuştur.

Rüzgar Erkoçlar: 1986 yılında İstanbul'da doğan Erkoçlar, Emret Komutanım dizisi ile en çok akılda kalan oyunculardan biridir. 14 yaşında erkek olduğunu söylemeye başlayan Erkoçlar, cinsiyet değiştirme ameliyatı olmuş ve zor günler yaşamıştır. Ancak sonrasında toparlanarak DJ'lik ve mankenlik yapmış, şu anda makyöz olan karısıyla mutlu bir evliliği bulunmaktadır.

Bülent Ersoy: Türk müziğinin divası haline gelen Ersoy, Londra'da geçirdiği cinsiyet değiştirme operasyonu ile kadın olmuştur. Zorlu günler yaşayan Ersoy, uzun süre kabul görmedi ve sahnelerden uzak kaldı. Ancak yıllar sonra Turgut Özal'ın başbakan olduğu dönemde tekrar sahnelere dönmüştür.

Ayta Sözeri: Almanya doğumlu ve Çerkez asıllı olan Sözeri, Türkiye'nin ilk trans kadın oyuncusu olarak tanınmaktadır. 20'li yaşlarda cinsiyet değiştiren Özeri, hem dizi ve film oyunculuğu hem de şarkıcılık kariyerine sahiptir.

Devran Çağlar: Seksenli yıllarda sesi ile dikkat çeken Çağlar, 2000'li yılların başında cinsiyet değiştirme operasyonu geçirmiş ve bir süre popülerliğini sürdürmüş. Ancak 2019'da kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir.

Beren Güney: Cinsiyet değiştirme operasyonları ve birçok estetik operasyon geçiren Güney, sosyal medyada barbi bebeğe benzemek için yaptırdığı operasyonlarla dikkat çekmiştir.

Kaynak: HABERERK