Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de, 7,4 büyüklüğünde, Gaziantep'te ise 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Türkiye'de 10 ilde hissedilen depremlerin ardından, İtalya'nın Sivil Koruma kurumu, ülkede tsunami alarmı verdi. Sivil Koruma yaptığı açıklamada, "kıyı bölgelerinden uzaklaşmayı, yakınlardaki daha yüksek alanlara ulaşmayı ve yerel makamların talimatlarını izlemeyi" tavsiye etti.

Sivil Savunma Dairesi, Ingv Tsunami Alarm Merkezi (CAT) tarafından işlenen verilere dayanarak, merkez üssü Türkiye ile Suriye arasında saat 02.17'de meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremin ardından İtalya kıyılarına ulaşan olası tsunami dalgaları için alarm verdi. İtalya Sivil Koruma operasyon direktörü Luigi D'Angelo, Rai Radio 1'e verdiği demeçte, "Sicilya ve Calabria'dan başlayan olası bir tsunami dalgası için tüm Akdeniz'de alarm verildi" dedi.

Yetkililer, "Kıyı bölgelerinden uzaklaşmanız, yakınlardaki daha yüksek alanlara gitmeniz ve yerel makamların talimatlarına uymanız tavsiye edilir. Tsunami, büyük bir su kütlesinin hızlı hareketiyle bir dizi deniz dalgası oluşturur. Uyarı, özellikle deniz seviyesinden çok yüksek olmayan ve hatta daha düşük olan bölgelerde kıyıya yakın yerlerdeki insanlar için gerçek bir tehlike belirtir. Sadece 0,5 metre yüksekliğindeki bir dalga bile tehlikeli sellere ve çok güçlü akıntılara neden olabilir." açıklamasında bulundu.

Editör: Yadigar Hanım