Mavi gözlü çocuk olarak bilinen Murat Erton büyüdü. Pek çok Yeşilçam filmlerinde başrol çocuk oyuncu olarak oynayan başarılı minik adam 1973 yılında “Türkiye’nin En Güzel Çocuğu” seçildi. Pek çok ünlü isim ile başrollerde oynadı Minik Murat. İşte o isimlerden birkaçı; Tarik Akan, Kadir İnanır, Cüneyt Arkın, Fatma Girik, …

Pek çok film ve reklamlarda oynayan başarılı minik oyuncu 5 yaşında başladı kariyerine. 12 yaşında oyunculuk kariyerinden vazgeçen minik oyuncu 7 senelik kısa oyunculuk kariyerine 12 film ve neredeyse 20’ye yakın reklam filmi sığdırdı.

Yıllarca ekranlardan ve beyazperdeden uzak yaşayan çocuk yıldız şimdi ne yapıyor?

Murat Erton eşinin, oğlunun ve kendisinin baş harflerini taşıyan tasarım firması bulunan Bostancı’da yalıyor.

"Oyunculuğa dönmek ister misiniz?" sorusunu şu şekilde yanıtladı: “Setleri çok özlüyorum, şimdi teklif gelse koşarım. Cem Yılmaz ile aynı projede yer almayı çok isterim...”

murat erton

“Unutamadığı Anılar”

*“Sevgili Dayım” filminde Tarık Akan ile dayı ve yeğeni canlandıran Murat Erton, "Zeki Ökten yönetmen koltuğundaydı. Hale Soygazi, Süleyman Turan, Neriman Köksal, Perran Kutman kadrodaydı. Çok güzel bir set ortamı vardı. Sette kocaman bir tavada yumurta yaparlardı. Tarık Ağabey 'hepsini yiyeceğim sana bırakmayacağım' diyerek şaka yapardı. "Çok uğraşırdı benimle. Çocuk ruhlu komik bir adamdı, benimle oyun oynardı" dedi.

*Murat Erton 1974'te ise bu kez Fatma Girik ile kamera karşısına geçiyor. 'Talihsiz Evlat 'filmde usta oyuncuya eşlik eden Erton, Fatma Girik ve Memduh Ün ile ilgili anılarını da anlattı:

“Fatma Girik'in çocuğu olmayınca beni kendi çocuğu gibi sahiplendi. Benimle şakalaşıyor ve oyunlar oynuyordu. Memduh Ün ise bana 'takık' hasta Fenerbahçeli. Ben de Galatasaraylı olunca sürekli benimle şakalaşıyordu. Evlerinde yüzme havuzu vardı. Memduh Ağabey 'yüzme biliyor musun diye?' sordu? Ben de 'evet' deyince süs havuzuna attı beni. Fatma Abla da peşimden atladı suya. Sonra Memduh Ağabey 'gel barışalım' dedi. Ben de tabii yanaşmıyorum. Sonra 'bak sana ne aldım' dedi. Bir baktım sarı-kırmızı top. İnanamadım, çünkü koyu Fenerli Memduh Ağabey. Sabahtan akşama top oynuyoruz. Sonra 'sana neden sarı-kırmızı top aldım biliyor musun?' dedi, çok müzip bir insan tabi 'Bilmem yanıtını' verdim. 'Sana Galatasaray'ı tekmelettirdim' dedi. Ben tabii çocuk aklımla şok.

*Cüneyt Arkın ile anımda şu şekilde; “Hiç unutmuyorum bir sahnede çok soğuk bir havada Garipler Han'ında beni yıkıyordu. Sahne bittiğinde üzerindeki paltoyu hemen üstüme örtmüştü. Cüneyt Ağabey hayatımda yer eden önemli bir figürdür." dedi.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı