TÜRKİYE’Yİ AKP YÖNETEMEZ

 

Bu Pazar seçim olsa AKP muhtemelen %60 ile birinci parti olur. Ama Türkiye’yi yönetebilir mi? Hayır. Yönetmeye devam eder mi? Evet. AKP yönettikçe ne olur? Daha fazla ŞİDDET, GÖZYAŞI, ACI olur. Yolda yürürken canlı bomba patlar, Jetlerden ateş edilir, askerlerin kafası kesilir, polisler şehit edilir. 

 

Bütün bunların sebebi AKP’nin bilgisizliği ve istihbarat konusundaki yetersizliğidir. Türkiye’yi kim yönetiyorsa başımıza gelen her kötülükten o iktidar sorumludur. Hem HZ.Ömer’i Müslümanların örnek alması gerektiğini söyleyeceksin, hem de “Fırat’ın kıyısında bir koyun kaybolsa, sorumlusu devleti yönetenlerdir” diyen Hz. Ömer’in lafını duymazdan geleceksin. Olmaz öyle şey. YÖNETEN SORUMLUDUR.

 

1) PKK meselesinde AKP ne yaptı? Sanki ülkeyi AKP iktidara gelene kadar aptallar yönetiyordu. PKK, Türkiye’den toprak isteyip, bağımsız Kürdistan kurmak isteyen bir terör örgütüydü. Başta Recep Tayip Erdoğan ve aveneleri PKK ile masaya oturup, şirinlik yapınca ülkenin en büyük meselesini halledeceklerini düşündüler. Bilgisizdiler, devletin güvenlik bürokratlarına karşı önyargılıydılar. PKK onları kandırdı. Savaş hazırlığı yaptı. Dağdayken şehirlere indi, sonra da başkaldırdı… Yüzlerce polis, asker ve korucu şehit oldu. Şehirlerde bombalar patladı. Yüzlerce masum Türk vatandaşı öldü. Önleyici istihbarat alamadılar. 

 

Sorumlusu ben miyim? Yoksa ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı, Başbakan, İç İşleri Bakanı mı? 

 

2) IŞİD meselesinde AKP ne yaptı?

Suriye meselesini başımıza AKP bela etti. İsyancılara yardım ediyorum diyerek Suriye’ye silah gönderdi. İsyancı Suriyeliler savaştıkça IŞİD’çi oldular. Bir ülkeleri oldu. Bütün Dünya’ya savaş ilan ettiler. Masum insanların kafalarını kesiyorlar, bombalıyorlar ve öldürüyorlar. İlk başta yaralılarına bile Türkiye bakıyordu. Güçlendikçe Türkiye’ye de düşman oldular. Türkiye’de canlı bomba eylemleri yaptılar, yüzlerce insanı katlettiler. 

 

Sorumlusu ben miyim? Yoksa “IŞİD” gibi ideolojik örgütlerin kafa yapısını bilmeyen AKP’nin bilgisizliği ve olayları önlemek için yapılan istihbarat çalışmasından sorumlu AKP iktidarı mı?

 

Katledilen her masum insanın acısından biraz da AKP iktidarı sorumludur. 

 

3) FETÖ meselesinde AKP ne yaptı?

FETÖ’cü polisleri, savcıları, yargıçları, subayları AKP tam yetkiyle göreve getirdi. Kendilerine bunlar “yanlış” denildi. Aralarındaki “güç” savaşında FETÖ’cüler AKP’lilerin yolsuzluklarını “teşhir” edince düşman oldular. Bekir Bozdağ referandumda evet demenin faziletlerini anlatıyordu. Şimdi, teslim ettikleri Adalet  Teşkilatında göreve getirdikleri hakimleri tutukluyorlar.

 

Devleti yönetenlerin bu kadar “aptal” olmaya hakları var mı? 

 

Cumhurbaşkanı “Ben ordunun Başkomutanıyım” diyor… İyi de sen nasıl Başkomutansın ki yönettiğin ordunun bir kısmının darbe hazırlığı yaptığından haberin yok? İSTİHBARAT devletin bilgi merkezidir. Devleti bilgi ve istihbarattan yoksun şekilde yönetirsen vatandaşların ölür.