Cemil Kılıç Sosyal medya hesabından yaptığı uyarılarda;

"Yıllarca FETÖ konusunda uyardık. Bize din düşmanı dediler. Sonunda FETÖ darbeye kalkıştı. Bakın yine uyarıyoruz. Mülteciler arasında Vehhabi hareket güçleniyor. Sonra eyvah dememek için Türk milleti/devleti teyakkuz halinde olmalı.

Türkiye'de Arap Vehhabi isyanına hazırlık yapan gruplar olduğunu, Akit'in bile bu grupların kitabını dağıtarak destek sağladığını herkes görüyor. Vehhabiler 1818'de Osmanlı'nın idam ettiği Abdullah b. Suud'un öcünü almaya mı hazırlanıyor? Vehhabi Araplar Türklere kafir diyor.

Vehhabi Arap mülteciler Türk imamların arkasında namaza durmuyorlar. Çünkü kafir görüyorlar. Türk devletini düşman kabul ediyorlar. Bu gafletten uyanın artık."

Cemil Kılıç daha önce yapmış olduğu açıklamada

"90 yıl önce bugün büyük Atatürk'ün öncülüğünde Türk Dil Kurumu kuruldu. Dil devriminin ilk adımı atıldı. Türk dili üzerindeki bin yıllık Farsça ile Arapça boyunduruğu kırılmaya başladı. Türkçe konuşmak, Türkçe yazmak ne güzel. Türkçe, ulusumuzun en kutsal değeridir." demişti.

CEMİL KILIÇ KİMDİR?

1975 yılında İstanbul'da doğdu. Sinop nüfusuna kayıtlı. İlk öğrenimini Sinop ve İstanbul'da tamamladı. İstanbul'da Küçükköy İmam Hatip Lisesi'nin ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin Kelam ve İslam Felsefesi Bölümü'nü bitirdi.

1998 yılında aynı üniversitenin Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü, Sosyoloji ve Sosyal Antropoloji Anabilimdalında master eğitimine başladı. 1999 yılında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine atandı. 2001 yılında master eğitimini tamamladı. Halen eğitimcilik görevini sürdürmektedir.

ESERLERİ: Laik Türkiye İçin Yükselen Alevilik Türk Ulusçuluğunun Yeniden Doğuşu Alevi İbadetlerinin İslam'daki Yeri Hangi Sünnilik

Editör: Umut ACAR