Ali Açık yazdı: Ülkede çarpık olmayan ne kaldı. Çarpılmayan ne kaldı. Ülkenin neyi kaldı

Çarpık düzen, Çarpık politika, Çarpık kentleşme, Çarpık sanayileşme, Çarpık yapılaşma. Çarpık adalet, Çarpık gelir dağılımı. Çarpık olmayan ne kaldı. Nemi kaldı? Carpıklaştırıp çarpılmayan yalancı siyasetçiler kaldı. Bu düzene lanet olsun. Bu düzen tarafından düzelmeye devam. Düzen memnun duzülen memnun. Şikayet edenler memnun edilenler memnun. Memnun ülkenin memnun insanları. ŞÜKÜR BİR MEMNUNİYET İFADESİDİR. Memnun olmasa insanlar "şükür halimize" " Nevar şükredin halinize" derlermi? Birbirlerine şükür tavsiye ederlermi? 
     

Camiye gidip hutbe dinleyenlere sorun. Hutbede ne anlatılmakta. Ne tavsiye edilmekte? Hangi vazu nasihatler edilmekte? Bu vazu nasihatlere bir tane itiraz edeni gören varmı?
         

Utanmasalar fakirliği islamın birinci şartı diyecekler. Hırsızlığı yolsuzluğu haramı helali politikacılara meşru sayacaklar. Şükrü sabrı tavsiye etmeyi sevap ilan etmekteler. Ahlak onlara göre sadece iki apuç arası birde örtünmeden ibaret. Hırsızlık yolsuzluk hiç vazu nasihatlerinde yok. Olmaz olamaz bu imam bu diyanet  sanki milli bir ihanet. Tam bir halk düşmanı sömürü düzeninin misyonerleri. 
       

"Yarım doktor candan eder. Yarım imam dinden eder" diyenler ne de güzel demişler. Camilerde cemaat kalmadı. Müslüman çok mümin kalmadı. Akıl veren çok, söylemleri güzel, güzel eylemleri kalmadı. Ülkenin tekeri patlamış fireni tutmuyor yokuş baş aşağı uçuruma götüren bir kaptanl var başka hiç bir şeyi kalmadı.