İç savaşla ilgili söylemlerine dair açıklamalarda bulunan Ümit Özdağ; ‘İç savaşla ilgili yapmış olduğum açıklama Türkiye’deki demografik değişimle ilgili.’ dedi.
 

Özdağ’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

“İç savaşla ilgili yapmış olduğum açıklama Türkiye’deki seçimlerle ilgili değil. Yapmış olduğum açıklama Türkiye’deki demografik değişimle ilgili. Türkiye’ye 10 milyonu aşan sayıda başta Suriyeli olmak üzere dünyanın değişik yerlerinden gelen nüfusla ilgili. 10 milyon demografik dengelerin değişmesine neden oluyor. Suriyeliler en hızlı artan nüfusu oluşturuyorlar. 2040 yılında, bundan 18 sene sonra, eğer bugünkü artış devam ederse sayıları 20 milyonu aşacak. Bu insanlar geri dönmezse emperyalizm 20 seneye kalmaz bu bölgeyi karıştırır. Bizi kendi içimizde bölemeyenler; bu coğrafyaya, bu kültüre yabancı, bu milletin parçası olmayan Suriyeliler üzerinden bunu yapmaya çalışacaklar.”

AKP iktidara çok fazla alıştı

“AKP iktidarı kendi doğal hakkı olarak görmeye başladı. Demokrasilerde her 4 veya 5 senede bir kendisini yönetenleri özgürce seçme hakkına sahiptir. AKP’de meşruluğunu buradan almaktadır. Demokrasinin olabilmesi için seçimle gitmeyi kabul etmek gerekir. Bir siyasi parti seçimle gelip seçimle gitmeyi kabul etmiyorsa o zaman demokratik düzen sona ermiş demektir.”

Türkçe bilmeyen insanlar oy kullanacaklar, Türkiye’nin kaderini belirleyecekler 

“Seçimleri sağlıklı yapmak temel hedef olmalı. Bu noktada şöyle bir tehlike görüyoruz; diğer uluslardan yabancılara sürekli vatandaşlık veriliyor. Türkçe bile bilmeyen insanlar oy kullanacaklar, Türkiye’nin kaderini belirleyecekler. Bu aynı zamanda bizim seçme ve seçilme hürriyetimizin de kısıtlanması anlamına geliyor. Erdoğan önümüzdeki seçimlerde Suriyelilere ait olan 200 bin oyla kazanırsa bu nasıl bir demokrasi olacak? Bu seçimi atlattıktan sonra bu vatandaşlıkları alacağız. AKP seçimleri manipüle etmek için her yola başvuracaktır.”

13 Aralık’tan itibaren yapılacak her seçime gireceğiz

“13 Aralık’tan itibaren yapılacak her seçime gireceğiz. 13 Aralık’tan önce bir erken seçim gerçekleşirse o zaman başka bir siyasi partiyle ittifak yapacağız.”

HDP dahil 5 partiden de oy alıyoruz

“HDP Suriyelilerin Türkiye’de kalmasını istiyor çünkü HDP Türkiye’de bir iç savaş istiyor. HDP çıkarmak istediği bu iç savaşın nedeninin büyük Kürdistan projesinin bir parçası olduğunu biliyor. HDP’ye oy veren seçmen HDP gibi düşünmüyor ve diyor ki ‘Ben bu insanlardan rahatsızım’.”

Altılı masa davet etse de gitmeyeceğiz

“Kimsenin üzerinde tapulu bir muhalefet ya da iktidar oyu yok. Biz onları muhalefet kabul etmiyoruz. Onlar sarı muhalefet. Türk siyasetinde altılı masadan daha etkili sonuç alıyoruz. Biz onların alamadığı oyu alıyoruz. Altılı masa Atatürk Cumhuriyeti’ni tasfiye etmeyi kabul etmiş bir masadır. Altılı masa sahte bir muhalefettir, sarı muhalefettir. Türk halkının ana gündemini dile getirememektedir.”

İktidar seçimlere yönelik bir oyun oynuyor

“Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliğe değinen Özdağ; “Seçimlere yönelik oyun oynuyor iktidar. Bu danışlı dövüştür. Eğer Yunanistan ile gerçekten bir sorununuz varsa bunu gösterin.(…)AKP iktidarı, ‘Ege’de hiçbir adamızı Yunanistan işgal etmedi’ dediniz. Yalan söylediniz. Yunanlar 19 tane adamızı işgal ettiler. Biz de Zafer Partisi olarak bu adaların geri alınması gerektiğini düşünüyoruz. İktidara gelirsek de bunun için gereken her şeyi yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.”

Editör: Umut ACAR