Tele 1’de Gizem Fidan’ın programına katılan Zafer Parti Lideri Ümit Özdağ, Sinan Ateş’in Ülkü Ocakları Başkanlığı’ndan alınma sebebini açıkladı.

Ümit Özdağ'dan Milliyetçi İttifak çıkışı Ümit Özdağ'dan Milliyetçi İttifak çıkışı

Özdağ, Atatürk’e hakaret eden sözde tarihçi Yavuz Bahadıroğlu’na sert sözlerle karşılık vererek eleştiren Sinan Ateş’in bu sebeple görevden alındığını söyledi. AKP’li Bahadıroğlu’nun, durumu iktidara şikayet ettiğini aktaran Özdağ, Sinan Ateş’in bunun üzerine görevden alındığını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Atatürk düşmanlığı ile tanınan, gerçek adı Niyazi Birinci olan Yavuz Bahadıroğlu, TRT 1’de yayınlanan “Ya İstiklal Ya Ölüm” dizisinde Atatürk’ün övülmesinden rahatsız olduğunu belirterek, “TRT'ye bu dizi kimler tarafından dayatıldı bilmiyorum, ama hesabı iktidardan sorulur” diye yazmış ve AKP hükümetini de tehdit etmişti.

BAHADIROĞLU

Sinan Ateş de Twitter hesabından Bahadıroğlu’nun bu mesajına, “FETÖ’nün alternatif tarih tezlerinin savunucusu olan Yavuz Bahadıroğlu, hiçbir zaman Türk tarihini bütün olarak görmemiş ve romanlarında genç zihinlere gizli nifak tohumları ekmeyi vazife bilmiş bir yazar müsveddesidir. Bir ticani kalıntısı olan Bahadıroğlu’nu memnun edebilmek için Türk tarihinin önemli bir bölümünü yok sayacak değiliz. Türk çocukları Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk tarihinin büyük simalarını asli kaynaklardan öğrenmeye devam edecektir” diyerek tepki göstermişti.

ATEŞ TWEET

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Sinan Ateş’in bu tepkisi üzerine Bahadıroğlu'nun, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın isimlere ulaşıp şikayette bulunduğunu, AKP kanadının bu şikayeti MHP lideri Devlet Bahçeli’ye ilettiği, Bahçeli’nin de Sinan Ateş’i görevden aldığını ifade etti.

Editör: Gökçe Sevim