Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ yaptığı paylaşımla büyük başarıya imza atan Aysu Türkoğlu’na tebrik mesajı yayınladı.

Ümit Özdağ’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

“KIZIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

“16,5 saat boyunca yüzerek Manş Denizi'ni geçen en genç Türk yüzücü olan ve adını tarihe yazan #AysuTürkoğlu kızımızı tebrik ediyorum. Seninle gurur duyduk!..”

MANŞ DENİZİ NEREDE, DERİNLİĞİ VE UZUNLUĞU NE KADAR, KAÇ KM? İŞTE, MANŞ DENİZİ HARİTADAKİ KONUMU VE YERİ

Manş Denizi, Dünya haritasına bakıldığında kolaylıkla görülebilen bir denizdir. Büyük Britanya'yı Fransa'dan ayırıp Atlas Okyanusu ve Kuzey Denizi'ni birleştiren bir denizdir. Denizde 1 adet ada bulunmaktadır.

Manş Denizi'nin uzunluğu 563 km'dir. (350 mil). Deniz oldukça sığdır ve en geniş yeri ise 240 kilometre (150 mil) olarak bilinir. Manş Denizinin derinliği ortalama olarak 63 metredir.

Manş Denizi kanala sahiptir. Dover boğazı (Strait of Dover) kanalın en dar kısmıdır. Dover'den Cap Griz Neze sadece 34 km (21 mil) dir. Manş Denizinin doğu ucunda yer alır ve Kuzey deniziyle karşılaşır. Antik Roma hegemonyası döneminde kanal Latince Oceanus Britanucus olarak biliniyordu. Daha sonra British Sea İngiliz Denizi olarak adlandırıldı. Victoria zamanında kanal ayrıca Gümüş hat olarak da biliniyordu. William Camden, Britannica (1586) da İngiliz Denizi olarak isimlendirildiğini fakat ayrıca İngiliz denizciler tarafından kanal olarak adlandırıldığını söyler. Yaklaşık 1450'deki haritada kanal, İngiliz Kanalı Canalites Anglie olarak adlandırılır.

Kanal derinliği Dover ve Calais arasında 45 m dir. Buradan doğu tarafına doğru deniz sığlaşmaya devam eder. Broad Fourteens de yaklaşık 26 metredir. Kanalda, Fransa'ya yakın olan kısımda adalar yer alır. Scilly Adaları, Birleşik Krallık ve Ushant Fransa'da kanalın sonunun batı ucunda yer alır.

Editör: Ali Özyiğit