Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, partisinin dün Ankara’da gerçekleştirilen Olağanüstü Büyük Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2009'dan itibaren FETÖ’nün casusluk örgütü olduğundan haberdar olduğunu söyledi.

Özdağ bu bilgiyi Türkiye’de birkaç kişinin bildiğini ifade ederek, “Sizinle çok önemli bir şey konuşacağım. Hiç açıklanmamış bir husus. Bunu bütün Türkiye'de birkaç kişi biliyor... 2009'dan itibaren Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'nün bir casusluk örgütü olduğunu biliyordu. 2009’da Erdoğan’ın önüne Türkiye’de bir yabancı servisin yaptığı istihbarat operasyonunun dosyası Türk istihbaratçılar tarafından götürüldü. Bu operasyonda FETÖ’nün nasıl aktif rol aldığını anlayınca Erdoğan, Başbakanlık’ta odasında dosyayı fırlattı ve şöyle dedi: ‘Bunlar casus’” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın FETÖ’nün yılar önce casusluk örgütü olduğunu bilmesine rağmen beraber iş yapmasını da eleştiren Özdağ, "Madem casus olduklarını biliyordun, neden 2010’da referanduma bunlarla gittin? Neden FETÖ’cü generallerin casus olduğunu bile bile atadın? Şimdi Erdoğan merak edecek bunu Özdağ’a kim söyledi diye… Eniştem söylemedi emin ol!” dedi.

Editör: Yadigar Hanım