Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, dış politikalarını eleştirirek, "Dünya lideri olamazsınız" dedi.

Özdağ'ın 14 Mayıs seçimleri öncesinde katıldığı bir programda Erdoğan'a yönelik eleştirileri sosyal medyada yeniden gündem oldu. Erdoğan'ın dış politikalarını sert bir dille eleştiren Özdağ, Cumhurbaşkanı'nın Rusya, ABD, Yunanistan'a karşı duruşunu eleştirerek, yapılan yanlışları dile getirdi.

Özdağ, Erdoğan'ın hatalarını tek tek sıraladığı açıklamasında şunları söyledi:

“Erdoğan, dünya lideri efsanesini sürekli dile getirmesine rağmen bu bir gerçek değil. 

Ruslar 36 askerimizi bombalayarak şehit ettikten sonra Kremlin'e gidip Putin'in kapısında dakikalarca beklerseniz dünya lideri olamazsınız.

Bu can bu bedende oldukça Rahip Brunson'u alamazsınız deyip finansal tehditten sonra Rahip Brunson'ı ABD'ye teslim ederseniz dünya lideri olamazsınız.

Nükleer silahınız yoksa dünya lideri olamazsınız.

Aldığınız S-400'lerin üzerine dantel örtmüşseniz yine dünya lideri olamazsınız.

Ege'de 19 adamız Yunan işgali altındayken dünya lideri olamazsınız.

Devletimizin kurucusunun babasının türbesini (Süleyman Şah) terör örgütlerinden korkup kaçırıyorsan dünya lideri olamazsın.

Dünya ekonomisinin yüzde yarımını oluşturan ve küçülen bir ekonominiz, 600 milyar dolar borcunuz varken ve en ağır faizi uyguluyorsanız dünya lideri olamazsınız.

ABD başkanı Uganda Cumhurbaşkanı'na küfür edemeyip sana küfür edebiliyor ve sen cevap veremiyorsan dünya lideri olamazsın.

Erdoğan bu mavradan vazgeçmeli çünkü buna, dünyada, kendisinden başka inanan da yok.”

Editör: Yadigar Hanım