Sergey Krikalev, 1991 yılı Mayıs ayında Kazakistan’dan rutin bir görev nedeniyle uzaya gönderildi.. O yılın Ağustos ayında Sovyetler Birliği tamamen dağılmış ve Krikalev kendisini, 1992 yılının Mart ayına kadar geri dönmesinin imkansız olduğu bir izolasyon odasında bulmuş. Diğer kozmonotlar istasyonu ziyaret etse de kimse Krikalev’i kurtaracak donanıma sahip değildi.

Krikalev’in uzayda sadece 5 ay kalacağı planlansa da yaklaşık 10 ay boyunca kaldı.

Bulut Web Site ile Profesyonel Web Siteleri Artık Birkaç Tık Uzağınızda! Bulut Web Site ile Profesyonel Web Siteleri Artık Birkaç Tık Uzağınızda!

Etrafındaki boğucu atmosfere rağmen o zamanki dijital çağın öncülük ettiği bir icat olan cep radyosuyla tarihte ilk defa uzay istasyonundan insanlarla iletişim kurmayı başarmış. Bir süre sonra Krikalev ve Iaquinto isimli birisi, bu radyo aracılığıyla da sansürsüz Batı haberleri ve SSCB hakkında konuşmuşlar.

Krikalev, 25 Mart 1992 tarihinde 24 milyon dolarlık bir bilet alarak Dünya’ya dönmüş. Dünya’ya benzi solmuş ve terlemiş olarak inen Krikalev, kapsülden çıkar çıkmaz yere düşmüş. Etraftakiler ona kürk bir manto ile birlikte bir kase de et suyu vermiş. (serbestkursu tv)

Editör: Habererk Haber Merkezi