Daha önce kamuda birden fazla yerden maaş alan bürokratları açıklayan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, bu kez de Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy'un dudak uçuklatan maaşını açıkladı. Yavuzyılmaz, Ersoy’un ayda toplam 228 bin lira kazandığını ortaya çıkardı.

Yavuzyılmaz'ın yaptığı açıklamaya göre, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, 3 ayrı yerden 41 asgari ücret tutarında aylık toplam 228 bin lira maaş alıyor. AK Partili Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy'un Eylül 2022'deki aylık maaşını tespit ettiklerini ifade eden Yavuzyılmaz, Ersoy'un aldığı maaşları şu şekilde sıraladı: “Vakıflar Genel Müdürlüğü Genel Müdürlük maaşı: 29 bin 809 TL. Kuveyt Türk Bankası Yönetim Kurulu huzur hakkı: 175 bin 547 TL. Vakıf Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyesi maaşı: 22 bin 976 TL.” Toplam maaşı 228 bin 332 TL. olan Ersoy'un bir aylık maaşı, 41 asgari ücrete denk geliyor.

KENDİ VE AİLESİ ADINA VAKIF KURMUŞ

Ersoy geçtiğimiz şubat ayında Ersoy Kültür ve Sanat Vakfı'nı kurmuştu. “Ersoy Kültür ve Sanat Vakfı” kurucuları arasında Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, eşi Ayşe Ersoy, oğlu Eyüp Candel Ersoy, gelini Rumeysa Nur Ersoy ve kızı Sidre Dilara Ersoy yer alıyor. Mal varlığı olarak 90 bin TL ayrılan vakfın amacı “Eğitim, kültür, sanat, sosyal hizmetler, çevre, sağlık, iklim, bilimsel araştırma ve geliştirme alanında ülkemizin kalkınmasını sağlamaya yardımcı olmak” şeklinde belirtiliyor.

Editör: Yadigar Hanım