Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, Malatya’da da yıkıcı hasara sebep oldu. Malatya Valiliği, depremin ardından ikinci bir açıklamaya kadar vatandaşların şebeke suyunu içmemeleri gerektiği duyurdu.

Malatya’da Valiliği tarafından sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, “Malatya merkezinde Pınarbaşı Kaptaj’tan içme suyu alan vatandaşlarımız ikinci bir açıklamaya kadar şebeke suyunu içmemeleri gerekmektedir” denildi.

"SU BATTANİYE VE ISITICI KADAR ÖNEMLİ"

Ancak salgın hastalıkların önlenmesi amacıyla şebeke suyunun içilmemesi uyarısının ardından bölgedeki depremzedeler, içme suyuna ulaşmakta güçlük yaşamaya başladı. Bölgeye acilen içme suyu gönderilmesini isteyen depremzedeler, "Şebeke suyunun kullanımı valilik tarafından yasaklandığı ve hastalıklardan korktuğumuz için içme suyu bulamıyoruz. İçme suyu da bizim için en az çadır, battaniye, ısıtıcı kadar önemli. Yola çıkan yardım konvoylarında her türlü ihtiyacın olduğunu duyuyoruz. Ancak bize ulaşmış hiçbir şey yok. Su başta olmak üzere gıda, çadır, battaniye, ısıtıcı ve diğer temel ihtiyaç maddelerinin belli bölgelere değil, her yere eşit dağıtılmasını ümit ediyoruz" dedi.

VALİLİK SULTANSUYU BARAJI'NIN TEDBİREN BOŞALTILACAĞINI DUYURDU

Öte yandan Malatya Valiliği, "şebeke suyu içmeyin" çağrısına bir yenisini ekledi. Valilikten yapılan açıklamada, DSİ Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından baraj ve göletlerin kontrol edildiği, Sultansuyu Barajı'nın tedbiren kademeli olarak boşaltılacağını bildirildi.

Açıklamada, "Sultansuyu Barajı, tedbiren kademeli olarak boşaltılacak. Barajın mansap kısmında bulunan vatandaşlarımız tedbirli olsunlar. Diğer barajlarımız için herhangi bir sorun söz konusu değildir." ifadelerine yer verildi.

Editör: Yadigar Hanım