Akaryakıt ürünleri başta olmak üzere, gıda ve özel tüketim maddelerine hemen her gün gelen zamlar vatandaşı canından bezdirdi. En düşük aylığı 7 bin 500 TL olan emekliler, hayatta kalmak için savaş verirken, memurlar da önümüzdeki iki yıl için geçerli olacak zam oranını bekliyor. Vatandaşlar yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında ayakta kalmaya çalışıyor.

Yöneylem Araştırma, kötüye giden piyasa şartlarında ekonomik krizin nedenlerini vatandaşa sordu. Ankete katılanların yarıya yakını, ekonomik krizin sebebinin uygulanan ekonomik politikalar olduğunu söyledi.  Yöneylem Araştırma 27 ilde 27-31 Temmuz tarihleri arasında "Ekonomik Krizin Nedenlerine Dair Vatandaş Algısı" anketi gerçekleştirdi. 2100 kişiyle yapılan ankette, yüzde 48.1 oranında "Sorunların nedeni ekonomi politikalarında yapılan yanlışlardır" yanıtı verildi.

İşte araştırmadan çıkan sonuçlar:

Vatandaşların yüzde 46.3'ü "Ekonomik sorunların nedeni ülke yönetiminde liyakatsizlik ve adam kayırmacılığın geçerli olmasıdır" şeklinde görüş bildirirken, yüzde 37.6'lık kesim "Ekonomik sorunların nedeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir" görüşünde birleşti.

"Ekonomik sorunların nedeni dış güçlerin saldırılarıdır" söylemine katılanların oranı yüzde 12.5, "katılmıyorum" diyenlerin oranı yüzde 34.1 oldu.

"Sorunların nedeni ekonomi politikalarında yapılan yanlışlardır" diyenlerin oranı ise 48.1 oldu.

Editör: Yadigar Hanım