İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama

AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, TBMM Genel Kurulu’nda HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun federasyon ve eyalet gibi yönetim biçimlerinin tartışılması gerektiğini söylemesine sert tepki gösterdi.

Ok, konuşmasında şunları ifade etti:

“Sayın Başkan, bölücü terör örgütü PKK’nın alçakça saldırılarında 12 kahraman askerimiz şehit olmuş ve birçok kahramanımız da yaralanmıştır. Buradan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı gazilerimize de acil şifalar niyaz ediyorum. Bütçe görüşmeleri boyunca intikam ve ihanet diliyle bebek katilini yüceltenleri, vatan içinde vatan isteyerek özerlik, federasyon gibi saçmalıklarla hezeyan edenleri buradan kınıyor ve lanetliyorum. Ayrıca, bir parti grubunun sapkın ve katil bir terör örgütünün yaptığı cinayetlere yaklaşan yerel seçimler dolayısıyla susarak ortak Parlamento iradesine “ama” “ancak” “Bir bakalım.” “Araştıralım.” “Bilgi alalım.” diyenleri tarih kaydedecek ve unutmayacaktır. Son olarak hatırlatmak isterim: Türkiye Cumhuriyeti devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür.”

Ok, konuşmasını paylaşırken de “Ve son olarak hatırlatmak isterim; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Ne Mutlu Türküm Diyene…” diye belirtti.

HÜDA PAR’lı bazı isimler 14 Mayıs seçimlerinde AKP listelerinden Milletvekili olmuşlardı.

Kaynak: Haber merkezi