Erkan Mumcu'nun konuşması şöyle "Öbür taraftan kendince şeylerle devlet kudretine ele geçirmeye çalışanlara söylüyorum. Bunun din olmadığını biz biliyoruz. Hiç kimse oturduğu yerden Kabakçı Mustafa hezeyanlarına kapılmasın. Kimse de Osmanlı'ya oyun oynamazsın. Osmanlı oyunu affetmez, Osmanlı oyunu affetmez, bir daha söylüyorum, bir daha söylüyorum, Bir daha söylüyorum.

 Elinize üç kuruş para geçti, 3 tane gazeteniz oldu, iki tane televizyonunuz oldu diye bu ülkede devlet kudretini kendi keyfinize göre, ele geçirme sevdasından vazgeçin, vazgeç,vazgeçin. Osmanlı oyunu affetmez, Osmanlı oyunu affetmez.  

Bu hesapları yapanlar çok oldu bu hesapları yapanlar çok oldu. Diyorlar ki bizim şimdi dışarıda ortaklarımız var dışarıda desteğiniz var.  Tarih boyunca Türkiye'nin hainlerinin tamamının dışarıda ortaklar olmuştur dışarıdan destekleri olmuştur.  Ama hiçbiri de muvaffak olamamıştır, olamayacaksın. Milletin ekseriyetini duygularını sömürerek, inançlarını sömürerek, korkutarak, yıldırarak bir yere sürükleseniz dahi bu memleketin aslan gibi evlatları var.

Bu Vatana can vermeye, bu Vatana can vermeye bin kere hazır daha dünden hazır bu Ata'nın aslan gibi evlatları var bu heveslerin izi kursanız atı kayacaktır. Onun için aklınızı başınıza toplayın.

 Benden söylemesi Erkan Mumcu bu lafları kime söyledi?

Kime söylediğimi bir daha söyleyeyim isterseniz.  Fakirin fukaranın hakkı olan zekâtını, sadakasını cer imamı gibi toplayıp onunla bankalar kurup,  ondan sonra devleti ele geçirme sevdasına düşenlere söyledim.

Oralara buralara çöreklenip iktidarla iyi geçinip öbür taraftan başka imar tezgâhlarıyla elinde 3 - 500 milyon dolar 35 milyar dolar biriktirdim diye kendince ülkeye siyaset tasarlamaya çalışanlara söyledim.  Osmanlı'ya oyun oynamayın, Osmanlı adamı affetmez etmez.  Benden söylemesi, benden söylemesi ucuz kurnazlıklarla devlet idare edilmez, ucuz kurnazlıkla devlet ele geçirilmez. Daha söylenecek bir laf daha var ama o da bu kürsüde söylenmez."