Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları ve yardım faaliyetleri  aralıksız devam ediyor. Ancak, hala elektrik, su, doğalgaz, barınma gibi sorunlarla mücadele eden depremzedeler, iletişim konusunda da sorun yaşamaya devam ediyor.

Enkaz altında kalanların yerlerini bildirmek için sıkça kullandığı sosyal ağlar, yardımların ulaşması ve depremde birbirini kaybeden aile yakınları tarafından da tercih ediliyor. Fakat GSM operatörlerinin bölgede yetersiz kalması, bazı sosyal medya iletişim ağlarının da istenen ölçüde kullanılmasına olanak sağlayamıyor. Bölgede iletişimi Whatsapp üzerinden sağlamaya çalışan depremzedeler ile arama kurtarma ve yardım ekipleri de internet bağlantılarındaki kesintiler nedeniyle su sosyal mecradan iletişim kuramıyor.

SMS'İ TERCİH EDİN

İletişim için Whatsapp yerine SMS kullanılmasının tercih edilmesi önerilirken, yardım ekiplerine katılan bir gönüllü, "Hatay Antakya bölgesinde insanların telefon hatlarında internet yok. İnternette problem var. Whatsapp’a erişim bazen var bazen yok. Bildirimler gelmiyor. Attığınız adres ve konumları Whatsapp’tan değil SMS’ten gönderin. Sms mesajları her zaman geliyor, telefon çekmese bile düşüyor. Whatsapp’ı kullanmayın" dedi.

Editör: Yadigar Hanım