Seçim ittifakını genişletmek isteyen AKP, küçük partileri safına katabilmek için karşı taraftan gelen taleplere evet diyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, 30 maddelik yazılı teklif sunduklarını ve AKP heyetinin “Hiçbir problem yok” diyerek bunları kabul ettiğini iddia etti.

Doğan Aydal, Habertürk TV’de AKP heyetiyle yapılan görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Kadına yönelik şiddeti önleme yasası olarak bilinen 6284'ün kaldırılmasını da içeren teklifi AKP'ye ilettiklerini ve kabul gördüğünü açıklayan Aydal'ın sözleri büyük tartışmaya neden oldu.

İddiaya göre AKP'nin kabul ettiği maddeler arasında kadına yönelik şiddeti önleme yasası olarak bilinen 6284’ün kaldırılması da var!

YRP Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner kanunun kaldırılmasını böyle istedi: “6284 sayılı kanun yuva yıkmaktadır. Aileyi korumayan cinsiyetçi bir kanundur. Kadın ve erkeği birbirine düşman etmektedir.”

SÖZCÜ’nün aktardığına göre, AKP'ye iletilen 30 maddelik teklif metnindeki önerilerden bazıları:

– İstanbul Sözleşmesinin iptalinin TBMM'de oylanması ve uzantısı 6284 sayılı yasanın aile bütünlüğünü bozucu hükümlerinin ayıklanması.

– 6251 sayılı yasanın gözden geçirilmesi ve sapkınlıkların önlenmesi.

– Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin düzenlemelerden vazgeçilmesi.

– DSÖ ile yapılan sözleşmelerin milli çıkarlarımıza uygun hale getirilmesi.

Editör: Habererk Habererk