Habererk.com Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk, Yunan Milletvekili Kyriakos Velopoulos’un açıklamalarını, Yunanca bilen 3 kişiye tercüme ettirerek, gerçekleri ortaya çıkarttı. 

İktidar medyasına göre, Yunan Parlamentosunun sağcı milletvekili Kyriakos Velopoulos, bu kez Türkiye’nin süper güç haline geldiğini itiraf etti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın  Türkiye’yi ticaret sektöründe güçlü bir konuma geldiğini söyleyen 'Yunan Çözümü' partisinin lideri Kyriakos Velopoulos, Yunanistan’ın çaresizce bu durumu izlediğini vurguladı.

YANDAŞ MEDYA NE YAZDI?

İktidara yakın yayın organlarında Türkiye'nin son yıllarda gerçek bir bölgesel güç haline gelmesinin Yunanistan'da rahatsızlığa neden olduğu, askeri teknoloji alanında yerli ve milli SİHA/İHA'larıyla dünya çapında öne çıkan Türkiye'nin enerji sektöründe yaptığı atılımlarla da kendinden söz ettirdiğine vurgu yapılan haberde, Türkiye'nin yükselişine engel olmak için sık sık çıkışlarda bulunan Yunanistan'ın bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirmekten geri durmadığı ifade edild.

İşte o haber...

"ERDOĞAN KRİZLERİ FIRSATA ÇEVİRİYOR"

Son olarak Yunan Meclisi'nde yapılan bir konuşma, Türkiye'nin ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısının adeta bir itirafı oldu. Aşırı sağcı Yunan milletvekili ve 'Yunan Çözümü' partisinin lideri Kyriakos Velopoulos, geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada Türkiye'nin bir süper güç haline geldiğini söyledi.

"TÜRKİYE'NİN SÜPER GÜÇ OLMASINA BİZ İZİN VERİYORUZ!"

Başkan Erdoğan'ın krizleri fırsata çevirerek Türkiye'yi Avrupa'nın ticaret merkezi haline getirdiğini söyleyen Velopoulos, "Erdoğan yaklaşık 8 yıldır Avrupa'nın yanı başında bir Çin inşa ediyor. Krizleri fırsata çeviriyor, gıda ve benzeri birçok ürünleri üretip Avrupa'ya ihraç etmek amacıyla bir Çin modeli kuruyor. Öncül sektörü olan sanayiyi düşük maliyetli yaptı, tedarik zinciri açısından Çin'e kıyasla Avrupa'ya yakın olduğu için Avrupa'ya daha hızlı ihraç ederek ve daha ucuza satıyor. Ve başka önemli nokta Türkiye Avrupa'nın yanı başında olduğu için ürünler zamanında hatta kısa sürede ulaşıyor. Bu Türk ürünleri Yunanistan üzerinden Avrupa'ya ulaşıyor. Bu nedenle Erdoğan'ın başını sıkıntıya sokabilecek olan biz olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın milletvekili Kyriakos Velopoulos, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın krizi fırsata çevirdiğini söyledi

Yunanistan'ın aşırı sağcı milletvekili Kyriakos Velopoulos, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın krizleri fırsata çevirerek Türkiye'yi Avrupa'nın ticaret merkezi haline getirdiğini söyleyen Velopoulos, Türk ürünlerine ek vergiler ve kısıtlamalar getirilmesi çağrısında bulundu.
Yunanistan'ın Türkiye'yi ABD'ye şikayet etmesinin ardından iki ülke arasındaki tansiyon yeniden yükseldi. Aşırı sağcı Yunan milletvekili ve 'Yunan Çözümü' partisinin lideri Kyriakos Velopoulos, geçtiğimiz hafta yaptığı bir konuşmada Türkiye'nin süper güç haline geldiğini söyleyerek adeta isyan etti.

"ERDOĞAN KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın krizleri fırsata çevirerek Türkiye'yi Avrupa'nın ticaret merkezi haline getirdiğini söyleyen Velopoulos, Türk ürünlerine ek vergiler ve kısıtlamalar getirilmesi çağrısında bulundu.

"TÜRK ÜRÜNLERİNE EK VERGİLER GETİRİLMELİ"

Açıklamalarında Velopoulos, "Öncül sektörü olan sanayiyi düşük maliyetli yaptı, tedarik zinciri açısından Çin'e kıyasla Avrupa'ya yakın olduğu için Avrupa'ya daha hızlı ihraç ederek ve daha ucuza satıyor. Ve başka önemli nokta Türkiye Avrupa'nın yanı başında olduğu için ürünler zamanında hatta kısa sürede ulaşıyor. Bu Türk ürünleri Yunanistan üzerinden Avrupa'ya ulaşıyor. Bu nedenle Erdoğan'ın başını sıkıntıya sokabilecek olan biz olmalıyız. Türk ürünlerine ek vergiler ve kısıtlamalar getirilmeli" ifadelerini kullandı.

GERÇEK BAMBAŞKA ÇIKTI

Videodaki konuşma ile yapılan haberlerin örtüşmediğini gören İsmail Türk, Yunanca bilen üç kişiye konuşmayı Türkçe'ye çevirmesini istedi.

İşte o çevirinin tam metni:

"Erdoğan yaklaşık 8 yıldır Avrupa'nın ucunda küçük bir Çin inşa ediyor. Küçük Çin, duyduğunuz gibi krizden faydalanmak ve Batı Avrupa'nın yanındaki küçük Çin, sürekli yiyecek ve ürünler üretip Avrupa'ya göndermek. Ana sektörü yaptı, sanayiyi ucuza, havasız olsun diye yaptı ve Çin'i vuruyor. Lütfen tedarik zinciri nedeniyle onları hızlı bir şekilde Avrupa'ya gönderebilir. Kuşlar çok daha ucuz olacak ve her şeyden önce ürünler kapı komşusu olduğu için zamanında ulaşacak. Yani Yunanistan geçiş valfidir.

Böylece bir Erdoğan kuklası oluşturabiliriz. Şimdi bir şeyler yap. Evros bahçelerinde Türk ürünlerine uygulanan kapalı sınırlar ve gümrük tarifeleri nihayet bunu gerçekleştiriyor. Ayrıca hidroelektrik barajları inşa ediyor, Yunan fabrikaları açıyor, nükleer santral kuruyor, yeterli enerjiye sahip olmak istiyor ve her şeyden önce Ege'de, işletmede, Ege'de ve Akdeniz'de yatak istiyor. Tekrar ediyorum Türkiye süper güç olsun ve hatalarımıza izin verelim. Türkiye, Amerikalı temyizli ithalatında uluslararası ikinci ülkedir.

Birisi burada söylüyor. Amerikalılar onların düşmanıdır. Burada dalga geçiyorsun. Amerika'daki ikinci ülke Türkiye'dir. Bugün konuşurken biz de ülke olmak için yalvarıyoruz ama Yunan sondaj kulesinin Ege'yi Akdeniz'e delme hakkını da reddediyoruz. Türk Erdoğan tüm sondaj kulelerini sondaj yapmak için Girit'in güneyine gönderdiğinde hükümet ne yapacak, batıracak mı evet mi hayır mı? Çünkü başbakanın dediği gibi Girit'in 6 deniz mili altına hiçbir ulusal egemenliğin çiğnenmesine izin vermeyeceğiz.

Orası bizim yerimiz. Onu batıracaksın. Ne diyoruz? Türkiye'ye açık bir mesaj olarak Ege'de uçan tüm Türk gruplarını çoktan vurmuş olmanız gerekirdi. Beyler yaptığı da tesadüf değildi. Dedeağaç'tan iki buçuk mil ötede Erdoğan'ı yapan Yeni Cumhuriyet'in askerleri. Bunu tesadüfen yapmadı. Vatanseverleri aldınız, şemsiyemiz yoktu, biliyorlardı, biliyorlardı ve çoğunlukla Zurafa üzerinden uçup Dedeağaç'a gittiler.

Parmağını kıpırdatmayan Amerikalılara ne mesaj verdiler? Tekneyi düşürmediler. Yanlarından geçen bayraklı bir Türk gemisi düşürüldü Üslerle Amerikalılar ve arkadaşlarla savunma yapacağımız masalını neden öğrendin? Saçma sapan mı konuşuyorsun? Söylediklerinin saçma olduğunu tekrarlıyorum. Ne mesajı gönderdi? Türkiye burada ne yaparsa yapsın bölgenin koruyucusu olacak ve Amerikalı ve Avrupalı ortaklarınız tarafından yutulacak. Arkadaşlık yok, ilgi var ve sonunda hep bilineni söyleyeceksin. Erdoğan'ın saldırganlığı durmadı.

Dün Erdoğan'ı duyan oldu mu, duyan oldu mu çünkü Yunan medyası, kendi medyası sadece Erdoğan tipi başbakanla muhatap olur. Bu meslektaşım dün Erdoğan'ın açıklamasını kiminle muhatap olduğumuzu anlamak için okudum. Yoksa Bizans'ı mı yoksa Bizans'ı mı alacağım? beni alacak mı Erdoğan'ın açıklaması Dün binlerce kendi yandaşının ve yetkilisinin huzurunda Fatih döneminden kalma Ayasofya'yı sahiplerine iade ettik. Peki Erdoğan neyi itiraf etti? Türklerin Bizans'ı almadığını mı? Erdoğan'a ne diyeceğiz Erdoğan Bizans'ı alamayacaksın, alamazsın.

Biz onun sahibiyiz, bize ait olan biziz ve yıllar sonra yine bizim olacak diyebiliriz. Ve burada Sola bir öğüt vermek istiyorum."

Editör: Yadigar Hanım