Selvi, "Derin devlet, Mitras ve Diyarbakır’da Erdoğan’dan beklentiler" başlıklı yazında, "HDP, siyasetiyle, ticaret odasıyla, Amedspor’la, baroyla, STK’larla Diyarbakır’da kültürel hakimiyetini sürdürüyor. Bu yeni bir mücadele yöntemi." ifadelerine yer verdi.

Yazısında HDP için "Dağlardaki mücadele kazanılmış ama şehirlerdeki kültürel iktidar kazanılamamış." dikkat çeken ilginç cümleler kuran Selvi, AKP, HDP ortaklığındaki sözde çözüm sürecinden övgüyle bahseden yazısında şunları kaydetti:

"O nedenle bu iklim yeni bir iklim. Bu fırsatı iyi değerlendirelim. *** Siyaseten ve kültürel olarak bu boşluğu dolduralım diyorum.

PKK ile mücadelede en başarılı dönemi yaşıyoruz. Türkiye’nin sınırları içinde sayılarının 120’nin altına düştüğü söyleniyor. PKK dağlarda azaldı, şehirde korku iklimini yaratamıyor, kepenk kapatarak, sokakları ateşe vererek hayatı felç edemiyor. Ama farklı bir konsepte geçmişler. Diyarbakır’da onu gözlemledim. HDP, siyasetiyle, ticaret odasıyla, Amedspor’la, baroyla, STK’larla Diyarbakır’da kültürel hâkimiyetini sürdürüyor. Söylemi belirliyorlar. Bu yeni bir mücadele yöntemi. Dağlardaki mücadele kazanılmış ama şehirlerdeki kültürel iktidar kazanılamamış.

Abdulkadir Selvi’nin bu sözleri yeni bir çözümün skandalının işareti olarak yorumlandı.

Editör: Yadigar Hanım