Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhur İttifakı ile 'bakanlık pazarlığı' iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Kendilerine bakanlık verildiği iddialarına “Bakanlık pazarlığı yapmadık. Ama hangi bakanlık bize verilirse verilsin; o bakanlığı en iyi şekilde yönetme ve milletin ihtiyaçları doğrultusunda siyaset öğretme konusunda herhangi bir eksiğimiz olmayacaktır” diye cevap veren Yapıcıoğlu, "Bize karşı saldırılar, fikren mücadele edemeyenlerin, siyaseten bir alternatif koyamayanların çaresizliğinin resmidir" dedi.

"BİZİM ÜZERİMİZDEN 28 ŞUBAT ZİHNİYETİNİ HORTLATIYORLAR"

Partilerine son 2-3 haftadır yapılan saldırıları 28 Şubat zihniyetinin hortlaması olarak nitelendiren Yapıcıoğlu, "Bu saldırıların İslam'ı irtica, Müslüman'ı mülteci gören kafanın yeniden hortlamasıdır; piyasaya çıkmasıdır. Özgürlükçü geçinenlerin maskelerinin düşmüş olmasından dolayı ortaya çıkan kendi çirkinliklerini örtme gayretidir. Bu gaye ile bize hep bel altı vurmalar devam ediyor. Bir diğer yanı ile bakıldığında; bu siyasi ahlaksızlıktır, bir tutarsızlıktır. Seçimleri kaybetme korkusuyla bu sefer, 'Ne yapabiliriz' düşüncesi ile ya söylediklerimizi çarpıttılar ya da HÜDA PAR'ın kuruluşundan 20 yıl önceki olayları gündeme getirip, sanki doğrudan HÜDA PAR ile ilişkiliymiş gibi veya HÜDA PAR yapmış gibi bunları tartışmaya başladılar. Bu tantanaların kopacağını bekliyorduk ama biraz fazla sürdü. Bu kadarını biz de beklemiyorduk. Bu gürültüler, hakikatleri örtemeyecektir" ifadelerini kullandı.

"HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER"

Konuşmasının devamında eleştiriye açık olduklarını öne süren Yapıcıoğlu, kendilerine "hakaret edenlerin" yakalarına yapışacaklarını söyledi. Yapıcıoğlu, "Eleştiriye açığız. Bizi eleştirenleri, can kulağıyla dinleriz. Bize hakaret edenlerin yakasına yapışacağız. Onlar mutlaka hukuk önünde hesap verecektir. Her şey kayıt altında ve hiçbir şey kaybolmuyor. Bugün rahat rahat iftiralarını, tehditlerini, parmak sallamalarını yapıyorlar. Bunlar yanlarına kar kalacak düşüncesine kapılmasınlar. Avukatlarımız, hepsini takip ediyor. Bunlar, birer birer mahkeme karşısına çıkıp, hesap verecek" diye konuştu.

"MECLİS'TEKİ TEMSİLCİLERİMİZLE ADALETİ YENİDEN TESİS EDECEĞİZ"

Bakanlık pazarlığı yapmadıklarını iddia eden Yapıcıoğlu, kendilerine verilecek herhangi bir bakanlığı da "en iyi şekilde yöneteceklerini" ileri sürdü. Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Listelerin açıklanmasını bekleyin. İnşallah güçlü bir şekilde Meclis'te temsil edileceğiz. Başından bu yana siyasetteki üslubun, üslubun sertliğinden, çirkinliğinden hep şikayet ettik. Siyaset böyle olamaz. Birkaç temsilcimizi Meclis'e gönderirsek, inşallah göndereceğiz de. Bizim başından beri söylediğimiz adaleti yeniden tesis etmektir. Doğru siyasetin nasıl olduğunu milletimize göstereceğiz.

"BAKANLIK PAZARLIĞI YAPMADIK"

Siyaseti bu şekilde yapmayanlara da göstereceğiz. Milletin menfaatlerini, şahsi menfaatlerin önünde tutma konusunda da inşallah güzel bir örnek ortaya koyacağız. Bakanlık pazarlığı yapmadık. Ama hangi bakanlık bize verilirse verilsin; o bakanlığı en iyi şekilde yönetme ve milletin ihtiyaçları doğrultusunda siyaset öğretme konusunda herhangi bir eksiğimiz olmayacaktır."

HİZBULLAH TERÖR ÖRGÜTÜ OLABİLİR, BANA GÖRE DEĞİL DEMİŞTİ

HÜDA PAR'ın Hizbullah terör örgütünün devamı olduğu ise ileri sürülüyor. Hizbullah'ın yaptığı katliamlar ise gazetelerin manşetlerinden haber olmuştu. İnfazın nasıl gerçekleştirildiği de grafikler halinde anlatılmıştı. Domuz bağı yöntemiyle katledilenlerin de fotoğrafları medyada geniş yer bulmuştu.

Yapıcıoğlu daha önce "Türkiye Cumhuriyeti'ne göre Hizbullah bir terör örgütü olabilir ama bana göre bir terör örgütü değil" demişti.

GAFFAR OKAN VE 5 POLİS ŞEHİT OLDU

24 Ocak 2001'de, dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a Şehitlik semtinde silahlı saldırı düzenlenmişti. Makam aracıyla Emniyet Müdürlüğü'nden Valilik binasına giden araç pusuya düşürülmüş, saldırıda Gaffar Okkan ve polis memurları Mehmet Kamalı, Mehmet Sepetçi, Selahattin Baysoy, Sabri Kün ve Atilla Durmuş hayatını kaybetmişti.

Gaffar Okkan'ın 2000 yılında Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun İstanbul Beykoz'da villasına yapılan operasyonda adı geçen isimlerden olduğu ve bu yüzden örgüt tarafından hedef alındığı, hala çözülemeyen suikastın Hizbullah tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıkmıştı.

Saldırının faillerinden Suat Çetin "yeniden yargılama" sonucu 28 Ocak 2019'da tahliye edilmiş, böylece cezaevinde Okkan suikastına ilişkin tutuklu kalmamıştı.

Editör: Yadigar Hanım