Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde yaşanan ve 11 ilde büyük hasara neden olan depremler bina güvenliğini ve kurallara uygun verilmeyen ruhsatları gündeme getirdi. Kahramanmaraş merkezi ve ilçelerinde de binlerce bina yıkılırken, AK Parti Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Başkanı'nın sahibi olduğu MELŞA inşaat şirketinin yaptığı milyonluk binalar da enkaza döndü.

Kahramanmaraş'ın Doğukent bölgesinde AKP'li Şahin Avşaroğlu'nun sahibi olduğu Melşa İnşaat tarafından yapılan 15 katlı üç bloktan ikisi depremde yıkılırken, bir blok ağır hasar aldı. sakinlerinin 6-7 ay önce taşındığı 140 konutluk Badı Saba Evleri'nde yüzlerce kişi de hayatını kaybetti. 

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının depremde binaların yıkılmasına ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alınırken, şüpheliler arasında bulunan Melşa İnşaat sahibi AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ile M.S ve Ö.S tutuklandı. Avşaroğlu ve diğer şüpheliler, Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildikten sonra

NE OLMUŞTU?

AKP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu’nun sahibi olduğu Melşa İnşaat tarafından Kahramanmaraş’ta yapılan 3 binanın çökmesi nedeniyle yüzlerce vatandaş hayatını kaybetmiş, Avşaroğlu ise bu olaylardan sonra tüm sosyal medya hesaplarını kapatmıştı.

Şahin Avşaroğlu iddialara ilişkin günler önce paylaşımda bulunmuş ve “Dulkadiroğlu ilçesi afet yardım masasında Şahin Avşaroğlu başkanımızla Dulkadiroğlu ilçe teşkilatı olarak görevdeyiz” ifadeleriyle paylaşılan fotoğrafı yayınlamıştı.

Editör: Yadigar Hanım