DSİ'den Uyarı: Baraj ve Göletlere Girmek Hayatınıza Mal Olabilir
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşları baraj, gölet ve benzeri su tesislerine girmeme konusunda uyardı. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bu alanlara serinlemek amacıyla girenlerin sayısında artış olduğunu belirten DSİ, bu tesislerin yüzme ve eğlence için uygunsuz olduğunu vurguladı.
DSİ'nin açıklamasında, baraj ve göletlerin engebeli zemin yapısı ve ani derinlik değişimlerinin boğulma riskini artırdığı belirtildi. Ayrıca, suyun düşük sıcaklığı nedeniyle kramp riskinin yükseldiği ve hipotermi olasılığının ortaya çıktığı ifade edildi. Sulama kanallarının trapez kesitli yapısı ve kaygan duvarlarının da çıkışta zorluk yaşanmasına neden olduğu belirtildi.
Açıklamada, güçlü akıntılar ve girdapların tehlikesine dikkat çekilirken, su alma yapıları ve benzeri sanat yapılarının da yaralanmalara veya ölümlere yol açabileceği vurgulandı. DSİ, uyarı levhaları ve tel örgü gibi tedbirler alsa da, vatandaşların da ihlal edenleri uyarması ve gerekli durumlarda güvenlik güçlerine bildirmesinin önem taşıdığını belirtti.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.