AREA Araştırma, 31 Mart 2024’te Ankara’da yapılacak yerel seçimler için bir anket gerçekleştirdi ve sonuçlarını açıkladı.. Ankete göre, CHP’nin adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yüzde 46,9 oy oranıyla rakiplerini geride bıraktı. AKP-MHP’nin adayı Turgut Altınok ise yüzde 34,8 oy oranına ulaştı.

İYİ Parti’nin adayı Cengiz Topel Yıldırım, kararsızlar dağıtılmadan sadece yüzde 1,5 oy alabildi. Diğer partilerden Yeniden Refah Partisi yüzde 2, Zafer Partisi yüzde 1 oy aldı. Kararsız ve/veya geçersiz oy kullanan yüzde 13,2’lik seçmen kitlesi dağıtıldığında ise şöyle bir durum ortaya çıktı:

Mansur Yavaş (CHP): %54

Turgut Altınok (AKP-MHP): %40.1

YRP Adayı: %2.3

Cengiz Topel Yıldırım (İYİ Parti): %1.7

Bartu Soral (Zafer Partisi): %1.2

Diğer: %0.7

Turgut Altınok, kararsızlar dağıtıldıktan sonra bile mayıs ayındaki milletvekili seçimlerinde AKP-MHP’nin aldığı oyun altında kalmış oldu. AKP yüzde 32,1; MHP yüzde 10,2 oy almıştı.

YILDIRIM, PARTİSİNİN OYUNU YAKALAYAMADI

Şehit Sinan Ateş'in katledilişinin arka planı ortaya çıktı! Gazeteci canlı yayında tek tek açıkladı Şehit Sinan Ateş'in katledilişinin arka planı ortaya çıktı! Gazeteci canlı yayında tek tek açıkladı

Cengiz Topel Yıldırım, partisinin mayıs ayındaki milletvekili seçimlerinde aldığı yüzde 13,2 oyun çok uzağında kaldı. Yıldırım’ın oyu partisine göre 11,5 puan daha düşüktü. Ankette, adayını henüz açıklamamış olan DEM Parti seçeneği bulunmuyordu. Yeniden Refah Partisi’nin adayı Suat Kılıç ise bugün netleşti.

Anket, Ankara merkezli AREA Araştırma tarafından 8-9 Şubat tarihlerinde 1.546 kişiyle CATI yöntemiyle yapıldı. Anketin hata payı +/- 2,49 olarak belirtildi.

Kaynak: Haber merkezi