Her gün yemek yapmak, zorlu hayat şartlarında mümkün olmayabiliyor. Dışardan hazır yiyecekler almak da sağlık değil. Ayrıca günümüzün ekonomik şartlar da hazır yiyecekler almaya müsait değil. Peki böyle zamanlarda neler yapabilirsiniz? Listelist.com’dan Zeynep Durusoy sekiz sağlık ve pratik tarif derledi. İşte detaylar…

Sağlıklı ve pratik bir akşam yemeği için ihtiyacımız olan malzemeler, öncelikle protein, nişasta, meyve, sebze ve klasik soslardan oluşuyor. Somon, rende peynirler, yumurta, siyah fasulye, konserve mısır, makarna, taze meyve ve sebzeler, hardal, balzamik, zeytinyağı ve çeşit çeşit baharatlar lezzetli ve pratik yemekler için evinizde bulundurmanız gereken besinler listesinde.

TON BALIĞI VE BEYAZ FASULYE SALATASI

1- Kapalı kutusunun dışında birçok lezzete dönüşen ton balığını beyaz fasulye ile hiç denediniz mi? Oldukça pratik ve enfes bir lezzet önerisi bizden söylemesi! Konserve ton balığı, çoğunlukla sandviçlerde kullanılıyor, ancak Akdeniz’den ilham alan bu yemek gibi, hızlı ve kolayca bir salata tarifine eklemek için mükemmel bir protein fikri. İhtiyacınız olan şeyler sadece: ton balığı, beyaz fasulye ve arzu ettiğiniz şekilde sos ilavesi. Hepsi bu kadar! Afiyet olsun.

TAVUK VE KİRAZLI ELMA SALATASI

2- Enfes bir kızarmış tavuğu, elmalar ve kuru kirazlar ile buluşturmaya ne dersiniz? Böylece hem lezzetli hem de sağlıklı bir salata fikrine fırsat tanımış olacaksınız. Daha ekonomik bir meyve tercihi isterseniz kurutulmuş kızılcık kullanabilirsiniz. Üstelik antioksidan bakımından zengin olduğunu da hatırlatmak isteriz. Protein ve lezzetli mevsim meyveleri bir arada! Şahane değil mi?

MEKSİKA SALATASI

3- Bu salata için biraz doğrama işlemi yapmanız gerekebilir ama kremalı avokado ve sulu domates ile dolu mükemmel bir lokmayı ağzınıza attığınızda buna değdiğini göreceksiniz. İşleri daha da kolaylaştırmak için önceden dilimlenmiş sebzeler kulanabilirsiniz. Tarifi akşam yemeğine uyarlamak için zeytinyağı bazlı bir şişe sos çeşidi ile salatanıza ahenk katmanız mümkün.

SOĞUTULMUŞ SALATALIK VE KAVUN ÇORBASI

4-Şimdi vereceğimiz tarif kulağa biraz farklı ve cesur bir tarif olarak geliyor farkındayız. Ama bu soğuk çorba tarifi hem sağlıklı hem de yaz aylarında ferahlatıcı bir etkiye sahip. Biz kavun ve salatalığı tercih ettik ama siz başka meyve ve sebzeleri eşleştirebilirisiniz. Tüm malzemeleri karıştırıcıya koyun ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın, hepsi bu kadar. Sonra keyifle içinizi ferahlatacak kavun ve salatalık çorbanızı yudumlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

ŞARKÜTERİ TABAĞI

5- Şöyle iştah kabartan bir şarküteri tabağının sadece kutlama zamanlarında sofraya konmadığını hatırlatalım. Yorgun bir iş gününün sonunda evinize geldiğinizde pratik ve hızlı şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir şarküteri tabağı gününüzü güzelleştirebilir. Kuru kayısı, kraker, humus, çeri domates ve biraz peynir şarküteri tabağınızı zenginleştirecektir.

MEVSİM DOMATESLERİ VE TON BALIĞI

6- Yaz mevsiminin en güzel simgelerinden biri dalından koparılmış taptaze domateslerdir. Bu düşük karbonhidratlı, alerji dostu tarifte lezzetli bir salata hazırlamak için ipuçlarını açıklıyoruz. Taze mevsim domateslerini güzelce yıkayın ve geniş bir kasede ton balığı ile harmanlayın. Biraz zeytinyağı, limon ve tuz. Kocaman bir kase lezzet için hepsi bu kadar. Daha doyurucu hale getirmek isterseniz içine biraz peynir ve yeşillik ilave edebilirsiniz.

GÖZLEME

7- Hazır yufka ile hazırlayabileceğiniz bu pratik lezzet hem doyurucu hem de lezzetli bir alternatif. Yorgun bir günün akşamında şöyle lezzetli bir gözleme fikrine kimse hayır demez diye düşünüyoruz. Tarifi daha besleyici hale getirmek için peynir ve dilimlenmiş sebzeler ile eşleştirmeyi unutmayın. Son olarak taze bir bardak çay ile gözleme keyfinizi daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

DOLU SEBZELİ NACHOS

8-Sağlıklı ve pratik tarif listemizi tamamlarken sofralarınıza Meksika esintileri getirmek istedik. Pratik yemek fikirleri arasında Nachos tarifinden söz etmemek olmazdı! Fasulye, sebze ve avokado ile enfes bir yemek hazırlayabilirsiniz. Bu sağlıklı Meksika yemeği ile aranızdaki tek mesafe fırında geçen birkaç dakika olacak. Dolabınızda hazır bulunan dilimlenmiş sebzeler ve biraz tavuk işinizi görecektir. Hepsini harmanlayın ve fırını birkaç dakikaya ayarlayın.

Editör: Gökçe Sevim