Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki büyük depremle sarsılan Türkiye'ye bir çok ülkeden de arama kurtarma ekiplerinin desteğinin yanı sıra ayni ve nakdi yardımlar da sürüyor. 

Yunanistan, İsrail, ABD, Rusya, Japonya, Meksika, Fransa, Almanya, Güney Kore, Pakistan, Hindistan, İspanya ve Polonya gibi birçok ülkenin arama kurtarma ekipleri çok sayıda vatandaşımızın enkaz altından sağ kurtarılmasını sağlarken, Yeni Şafak Gazetesi'nin İsrail'in arama kurtarma ekibi ile ilgili haberi tepkilere neden oldu.

Yeni Akit, Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere gelen 25 kişilik İsrail arama kurtarma ekibinin ülkesine geri dönmesine yönelik haberi "İsrail ekibi 'güvenlik tehtidi ve halkın tepkisinden dolayı' özel jetle türkiye'den ayrıldı" başlığıyla verdi. Haberdeki "Yardımsever görünümlü istihbaratçılar defoldu!" üst başlığı ise sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Haberin içeriği şöyle: 

"İsrail ekibi ‘güvenlik tehdidi ve halkın tepkisinden ötürü özel jetle Türkiye’den ayrıldı. Siyonist İsrail'in bu kararı akıllara çeşitli sorular getirdi.

Deprem sonrası arama-kurtarma çalışmaları için gelen 25 kişilik İsrail ekibi ‘yakın güvenlik tehdidi’ nedeniyle özel jetle bugün Türkiye’den ayrıldığını açıkladı
Israel Today gazetesinin haberine göre siyonist yetkililerden oluşan Ihud Hatzala ekibi ‘yakın güvenlik tehdidi’ ve tarifeli uçuş bulunamaması nedeniyle iş adamı Miriam Adelson’a ait özel jetle ülkelerine döndü.

Ihud Hatzala ekibinin yöneticisi Dov Maisel, “İsrail delegasyonuna yönelik somut ve acil bir tehdit istihbaratı aldık. Personelimizin güvenliğini ilk sıraya koymak zorundayız” dedi.

İsrailli Haham Shmuel Eliyahu, Türkiye ve Suriye'deki ölümcül depremin 'ilahi adalet' olduğunu söyledi."

Yeni Akit gazetesinin İsrail yardım ekibi için attığı bu manşet birçok insanın tepki göstermesine neden oldu. Binlerce insan her gün o ekiplere minnetlerini sunarken gazetenin bu başlığına kimse bir anlam veremedi!

Köşe yazarı Karel Valansi'nin Yeni Akit gazetesine gösterdiği tepkiye halk tarafından da birçok yorum yapıldı!.

Köşe yazarı Karel Valansi'nin Yeni Akit gazetesine gösterdiği tepkiye halk tarafından da birçok yorum yapıldı!Yorumlarda binlerce insanın bütün arama kurtarma ekiplerine olduğu gibi İsrail'den gelen ekibe de minnetlerini sunarken gazetenin bu başlığına kimse anlam veremediği vurgulandı.

İşte o yorumlar:

?

?

?

?

?

?

?

NE OLMUŞTU?

İsrail'de İsrail Savunma Kuvvetleri ve yetkililer arasında yapılan görüşmelerin ardından Türkiye'deki deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyeti yürüten İsrailli gruplardan 'United Hatzalah' ekibinin "güvenlik tehdidi" nedeniyle ülkeye dönmesine karar verilmişti. 

Editör: Yadigar Hanım