Yerel seçimlere yaklaşırken Yeniden Refah Partisi (YRP) ile AKP arasında ittifak ihtimali zayıflıyor. YRP’nin büyükşehirlerde aday göstereceği iddia edilen isimler kulislerde konuşulmaya başladı.

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, geçen cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Biz 450 beldede, 900 ilçede ve diğer illerimizde kendi logomuzla kendi adaylarımızla yarışacağız. Eğer bir uzlaşma olmazsa biz Ankara, İstanbul, İzmir’de de belediye başkan adaylarımızla katılacağız” dedi.

ADAYLARINI DUYURACAK

Erbakan’ın bu sözlerinin ardından AKP ile YRP arasında seçimlerde bir uzlaşma olmaması halinde, YRP’nin Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun, Adana, Gaziantep ve Erzurum gibi büyükşehirlerde adaylarını tek tek duyuracağı belirtiliyor.

ADAY İSİMLERİ BELİRLEDİ İDDİASI

YRP’nin İstanbul adayı Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Ankara adayı Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner, İzmir adayı Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, Samsun adayı eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Erzurum adayı MKYK Üyesi Sadık Çat, Adana adayı Selahattin Baysal olacak.

İBB’NİN İŞTİRAKLARI TARTIŞMASI

Nimet Özdemir, İYİ Parti'den istifa etti Nimet Özdemir, İYİ Parti'den istifa etti

Diğer yandan AKP’nin İBB’yi alması halinde YRP’nin İGDAŞ ve Kent Lokantaları gibi İBB’nin şirketlerini talep ettiği iddia edilmişti.

Kaynak: Haber merkezi