Adıyaman depremi davası: 'Bina 9 şiddetindeki depreme dayanır' diyen müteahhitin kardeşi ifadesi gündeme geldi

Adıyaman depremi davası: 'Bina 9 şiddetindeki depreme dayanır' diyen müteahhitin kardeşi ifadesi gündeme geldi
Adıyaman depremi davasında müşteki ifadeleri ve sanıkların adli kontrol talebiyle dava 16 Ekim'e ertelendi.

Adıyaman'da 6 Şubat depremlerinde 65 kişinin hayatını kaybettiği Sueda Kent Sitesi'yle ilgili davanın dördüncü duruşmasında çarpıcı ifadeler yer aldı. Bir müşteki, müteahhit Mehmet Murat Bulut'un kardeşinin, deprem öncesinde binanın 9 şiddetindeki depreme bile dayanacağını söylediğini belirtti. Depremde oğlunu kaybeden Gül Nihal Tamer, bacağında kalıcı hasar ve böbrek yetmezliği yaşadığını anlatırken, eşi ve çocuklarının da yaralandığını dile getirdi. Aile, 2010 yılından beri binada ikamet ediyordu ve yapısal bir sorun görmediklerini ifade etti.

Duruşmada, oğlunu kaybeden bir başka müşteki Hüseyin Ali Tamer de benzer acıları paylaştı. Eşinin ve büyük oğlunun 6 ay tedavi gördüğünü ve 7'şer kez ameliyat olduğunu belirten Tamer, 65 kişinin hayatını kaybettiği bir binada kimsenin sorumlu tutulmamasını kabul etmediğini vurguladı. Ayrıca, müteahhit Murat Bulut'un kardeşinin binanın dayanıklılığıyla ilgili yaptığı iddiayı tekrarlayarak, yapı denetiminden ruhsata kadar tüm sorumlulardan şikayetçi olduğunu belirtti. İmara aykırı eklemeler yapıldığını sorgulayan Hatice Özciriş ise, iki kardeşini kaybederek yaralı kurtulduğunu ve sanıkların cezalandırılmasını istediğini ifade etti.

Dönemin kamu görevlisi Mehmet Bağcı, yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Müteahhitlerin avukatları da müvekkilleri hakkında uygulanan adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını istedi. Cumhuriyet savcısı ise sanık Ömer Yılmaz hakkında yakalama emrinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar vererek, davayı 16 Ekim 2025 tarihine erteledi. Hatırlanacağı üzere, Mart 2023'te tutuklanan müteahhit Mehmet Murat Bulut ve Muhittin Büyük, 7,5 ay sonra delil karartma şüphesinin bulunmadığı gerekçesiyle tahliye edilmişti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.