Ahmet Kaya: Kavala'da köy ürünleri pazarı kurulacak
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Kavala Mahallesi'ndeki Köy Sohbetleri'nde yaptığı konuşmada, Kavala ve çevresine köy ürünleri pazarı kurma hazırlıklarının sürdüğünü duyurdu. Başkan Kaya, köy evlerinin bakımsızlığı nedeniyle köyüne dönemeyen vatandaşlara tadilat desteği sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.
Toplantıya, Başkan Yardımcıları Cüneyt Zorlu, Celal Akaç, Ernul Arslan, Özer İskender, Kavala Mahallesi Muhtarı Hasan Fahri Akçay, Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Sibel Şen Alemdaroğlu, Veteriner İşleri Müdürü Lütfü Aydın, Gıda Mühendisi Dilara Ertürk, El Sanatları Üretimi Merkezi sorumlusu Özlem Tuncer, Ziraat Mühendisi Nuran Uzunismail, Ziraat Mühendisi Cemil Bozbaş ve mahalle sakinleri katıldı. Kent Yemek A.Ş. öncülüğünde kurulan Ortahisar Toprak Ana Kadın Kooperatifi tanıtılırken, kadınların üretime katılımını destekleme amacı vurgulandı.
Muhtar Akçay, Ortahisar Belediyesi'nin sunduğu hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kooperatifin mahalleleri için büyük önem taşıdığını ifade etti. Başkan Kaya ise kırsal bölgelerde üretimi canlandırmayı ve üreticilere gelir imkanı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, Toprak Ana Kadın Kooperatifi'nin bu konuda önemli bir fırsat sunacağını vurguladı. Bakımsız evleri nedeniyle köyüne dönemeyen vatandaşlara tadilat desteği verileceğini de açıkladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.